Natjecanje u floorballu

U sklopu Mjeseca sporta u Sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ 07. svibnja 2023. godine učenici petih i šestih razreda osnovnih škola natjecali su se u floorballu u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i Udruge kineziologa grada Vukovara, a pod pokroviteljstvom Grada Vukovara.

Natjecanje je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, te je naveo da je namjera bila uključiti što više školskog sporta u same aktivnosti mjeseca sporta jer je želja da mlade generacije budu sportski osviještene, da se što više uključuju u sportske klubove i da što više žive sportskim duhom.

Sudionike i posjetitelje pozdravio je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert, te je istaknuo da je cilj animirati što veći broj djece kao i da već tradicionalno u svibnju pri kraju školske godine želimo što više klubova, što više škola u što više sportova, na što više objekata organizirati natjecanje da se djecu izvuče na teren i da se igra u jednom prijateljskom, ali natjecateljskom tonu i da se kroz to promovira sport.

U natjecanju je sudjelovalo 72 učenika iz šest škola s područja Grada Vukovara i to iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Osnovne škole Mitnica, Osnovne škole Blage Zadre, Osnovne škole Siniše Glavašević, Osnovne škole Nikole Andrića i Osnovne škole Antuna Bauera.

Floorball je dvoranski hokej koji je popularan u skandinavskim zemljama, a radi se o timskoj igri s pet igrača koji hokejskim palicama nastoje ubaciti lopticu u gol.

Djevojčice i dječaci petih i šestih razreda natjecali su se podijeljeni u dvije grupe. Prvoplasirani po grupama su igrali u finalu, a drugoplasirani su igrali za treće mjesto. Igralo se na dva gola te je cilj bio postići pogodak plastičnom lopticom koja se kontrolira plastičnim palicama. Kako se radi o dinamičnoj i vrlo zabavnoj igri učenici su se dobro zabavili.

Najuspješniji su bili učenici Osnovne škole Antuna Bauera, drugo mjesto su osvojili učenici Osnovne škole Blago Zadro, a treće mjesto učenici Osnovne škole Siniše Glavaševića.

Zajednica sportskih udruga grada Vukovara osigurala je pehare i medalje za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, ali i za sve sudionike natjecanja.

Podijeli:

NEDAVNO DODANO