Plivački klub Vukovar vratio s Prvenstva države u plivanju u “malom” bazenu iz Rijeke sa 7 medalja

Iza nas je još jedan sjajan nastup na Državnom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine i seniore u malom bazenu. Natjecanje se održalo u Rijeci, a ono je ujedno i posljednje natjecanje u 2023.godini, te čestitamo i zahvaljujemo svim našim plivačima I plivačicama koji su nas predstavljali na natjecanjima tokom cijele godine. Na natjecanju je nastupilo preko 400 natjecatelja u kategorijama od ml.juniora do seniora iz ukupno 38 plivačkih klubova. U kat. ml. juniora za naš klub plivao je Roko Šabić, dok su nas u juniorskoj konkurenciji predstavljali Luka Čarapović, Bono Iličić I Boris Ostović.

Plivački klub Vukovar vratio se sa 7 medalja( 1x zlatna ,4x srebrne i 2x brončane) i puno osobnih rekorda
Za medalje se pobrinuo,iako nije bio potpuno zdrav, ali je bio hrabar i uporan naš Luka Čarapović.
Dokaz kako idemo uzlaznim putem,te dokaz kvalitete i kontinuiteta nakon ovog natjecanja možemo potvrditi s činjenicom da se svake godine vraćamo sa sve više medalja, što je velika stvar za naš mali i mladi klub. Zahvaljujemo svima koji nas potiču da budemo još bolji i onima koji nas iskreno podržavaju od srca. Svakako čestitamo trenerima Jeleni Stojadinović i Ivanu Koščeviću koji pripremaju naše natjecatelje.

Želimo sada svima ugodan odmor od natjecanja ,pa s 2024.godinom idemo u nove pobjede

1. Dan natjecanja
Nastupili smo u individualnim disciplinama na 100m mješovito s Rokom Šabićem i Lukom Čarapovićem,te u štafetama 4x 50 slobodno I 4×50 mješovito u kojima su se priključili Bono Iličić i Boris Ostović.
U disciplini 100m mješovito Luka Čarapović postaje državni prvak u kategoriji juniora i viceprvak u kategoriji ml.seniora,te je izborio A finale koje će plivati drugi dan.
Roko Šabić u ml.juniorskoj kategoriji zauzeo je 11.mjesto u disciplini 100m mješovito.
Štafeta 4x50slobodno zauzela je 17.mjesto
Štafeta 4x50mješovito zauzela je 11.mjesto

2. Dan natjecanja
Luka Čarapović nastupio je ujutro u disciplini 100m slobodno i zauzeo 5.mjesto u kategoriji juniora i ml.seniora,te izborio nastup u B finalu u kojem je poslijepodne istog dana,isplivao osobni rekord( 51.16sec)
U A finalu discipline 100m mješovito zauzeo je 4.mjesto
Roko Šabić nastupio je u disciplini 50m prsno, isplivao osobni rekord I zauzeo 8.mjesto u kategoriji ml.juniora.
Štafeta 4x 200 slobodno zauzela je sjajno 6.mjesto u juniorskoj konkurenciji.

3. Dan natjecanja
Luka Čarapović nastupio je u disciplini 100m leđno, te u juniorskoj konkurenciji zauzeo 2.mjesto, dok je u ml.seniorskoj kategoriji zauzeo 4.mjesto,a poslijepodne u A finalu zauzeo 5.mjesto.
Istog dana nastupio je u disciplini 200m mješovito te postao viceprvak države u kategoriji juniora I ml.seniora, dok je u A finale zauzeo 6.mjesto.
Roko Šabić nastupio je u disciplini 200m mješovito te isplivao osobni rekord, a zauzeo je 15.mjesto u kategoriji ml.juniora.
Štafeta 4x 100m slobodno zauzela je 13.mjesto u kategoriji juniora.

4. Dan natjecanja
Roko Šabić nastupio je u disciplini 100m prsno, te zauzeo 11.mjesto u kat.ml.juniora.
Na istom mjestu završio je u disciplini 400m mješovito.
Luka Čarapović nastupio je u disciplini 400m mješovito i zauzeo 3.mjesto u kategoriji juniora I ml.seniora,te u A finalu zauzeo 5.mjesto.
Štafeta 4x 100m mješovito zauzela je 10.mjesto u kategoriji juniora.

Podijeli: