Predavanje na temu zdrave prehrane i zdrave (kvalitetne) prehrane u sportu

Dana 01. prosinca 2023. godine u Dječjem vrtiću Vukovar 1, Područni objekt „Leptirić“ održano je prvo predavanje na temu zdrave prehrane i zdrave (kvalitetne) prehrane u sportu, a u sklopu programa „Vukovarska škola sporta“, koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Vanjski stručnjak, nutricionist Sandra Mudri održala je zanimljivo i zabavno predavanje.

S djecom starije vrtićke skupine, u dobi od četiri do šest godina starosti, nutricionist Sandra Mudri je u sklopu ovog programa održala edukativno i zanimljivo predavanje u Područnom objektu „Leptirić“, s ciljem osvještavanja djece o važnosti uravnotežene prehrane od najranije dobi.

Sportska prehrana treba biti dobro organizirana i planirana, raznovrsna, a naglasak je na zadovoljenju većih energetskih i hranjivih potreba sportaša, te redovite hidratacije. Oni koji ne vode dovoljno računa o svojoj prehrani su umorni i razdražljivi, slabije održavaju interes i užitak u odabranom sportu, a moguć je i rizik od ozljede napomenula je Sandra Mudri.

Kroz niz djeci primjerenih aktivnosti, kao što su izrada piramide uravnotežene prehrane, te simboličke igre slaganja vlastitih jelovnika, djeca su aktivno stekla spoznaje o dobrim prehrambenim navikama, te iznosila svoja osobna iskustva o toj tematici.

Podijeli: