27 odličja i 10 državnih rekorda za KDU “Vukovar”

Sportska dvorana “Danijel Rehak”  bila je prošlog vikenda poprište borbi mladih dizača utega u dvostrukom programu. Održano je Prvenstvo Republike Hrvatske za uzrast U23  i turnir “U čast Županiji”.

U nadmetanju sa kilogramima uspješni su bili i ovaj put natjecatelji Kluba dizača utega “Vukovar” iako su po godinama daleko ispod dobne granice za ovaj uzrast natjecatelja, osvojivši ukupno  18 zlata, 6 srebra i 3 bronce.

Titule Prvaka Hrvatske i po tri zlatna odličja  osvojili su Nataša Dermiček do 59 kg., Tanja Turukalo do 71 kg., Maja Kell do 76 kg., Saša Turukalo do 55 kg., Nikola Todorović do 81 kg., i David Todorović do 96 kg. Po tri Srebra su osvojili Bruno Prokop do 67 kg. i Sergej Gavrovski +109 kg., a tri bronce Borna Burčak do 67 kg. Elena Štefanek je četvrta do 71 kg. a Manda Braje je šesta do 64 kg. Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a za to se pobrinula naša vice prvakinja Europe i osvajačica još dva brončana odličja TANJA  TURUKALO, koja je čak 10 puta tijekom natjecanja pomicala granice državnih rekorda i to  sa 65 i 69 kg. u trzaju, 86 i 88 kg. u izbačaju i 155 i 157 kg. u biatlonu za U15 i  86 i 88 kg. u trzaju i 155 i 157 kg. u biatlonu za U17.

Pehare su osvojili : Manda Braje i Bruno Prokop kao najmlađi natjecatelji,  Mirjam Dragičević (Dražice) i Fran Čubranić (Zagreb) su najuspješniji po bodovima, Chiara Reljac (Dražice) i Nikola Todorović su apsolutno drugi a Barbara Maljković (Zagreb) i Dino Đale (Zagreb) su treći. U ekipnoj konkurenciji je “Rječina” iz Dražica najuspješnija ženska ekipa a “Metalac” iz Zagreba je najbolja muška ekipa. U poretku ekipa u žensko-muškom sastavu, najviše uspjeha imao je KDU “Vukovar”, ispred DK “Metalac” iz Zagreba i DK “Slavonija” iz Osijeka.

Podijeli: