Manifestacija „Mjesec sporta“

U sklopu manifestacije „Mjesec sporta“ 11. svibnja 2023. godine u Sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ održao se malonogometni turnir osnovnih škola s područja grada Vukovara. Manifestacija se organizira  pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, a u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vukovara i  Škole nogometa HNK „Vukovar 1991“.

„Mjesec sporta“ se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara, te je 11. svibanj 2023. bio posvećen nogometu, 16. svibanj 2023. godine će biti posvećen odbojci, a 24. svibanj 2023. godine floorball-u.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert koji je pozdravio sudionike i natjecatelje u ime Grada Vukovara i Zajednice športskih udruga grada Vukovara, te im poželio puno uspjeha i sportske sreće.

U natjecanju je sudjelovalo 144 djece iz šest škola s područja Grada Vukovara i to Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Osnovna škola Mitnica, Osnovna škola Blage Zadre, Osnovna škola Siniše Glavašević, Osnovna škola Nikole Andrića i Osnovna škola Antuna Bauera.

Sportsko natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije za dječake, od prvog do četvrtog razreda, te od petog do osmog razreda. Obje kategorije su se natjecale podijeljene u dvije grupe. Najbolji po grupama su igrali u finalu, a drugoplasirani za treće mjesto.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto je osvojila Osnovna škola Siniše Glavašević, drugo mjesto Osnovna škola Nikole Andrića, a treće mjesto Osnovna škola Antuna Bauera.

U kategoriji od petog do osmog razreda prvo mjesto je osvojila Osnovna škola Antuna Bauera, drugo mjesto Osnovna škola Blage Zadre, a treće mjesto Osnovna škola Mitnica.

Događanje je proteklo u sportskom duhu, no nije nedostajalo uzbuđenja i sportske dramatike. Učenici su se kroz igru i natjecanje dobro zabavili.

Zajednica športskih udruga grada Vukovara osigurala je pehare i medalje za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, ali i za sve sudionike natjecanja.

Podijeli: