NIKOLA TODOROVIĆ KORAK DO MEDALJE NA PRVENSTVU SVIJETA

Mladi Vukovarac Nikola Todorović sa velikim je uspjehom branio boje Republike Hrvatske u gradu Leonu u Meksiku, gdje se održava Prvenstvo svijeta za kadete (U17).

Nikola je nastupio u “A” finalu kategorije do 81 kg. i ostvario rezultate od 118 kg. u trzaju, 133 kg. u izbačaju a što je 251 kg. u biatlonu.                            U disciplini trzaj je osvojio četvrto mjesto a “bronca” mu je izmakla za jedan kilogram, dok je u izbačaju i biatlonu ostvario plasmane na osma mjesta u konkurenciji najboljih mladih dizača utega svijeta.

Tijekom nastupa Nikola je tri puta pomjerao granice državnih rekorda za kadete i to sa 116 i 118 kg. u trzaju i 251 kg. u biatlonu.

U najavi ovog natjecanja rekli smo da bi se smatrao uspješnim nastupom plasman od 10-12 mjesta na svijetu a evo Nikola nas je iznenadio daleko boljim plasmanima na čemu mu čestitamo.

Nikolin uspjeh je tim veći ako se zna da uz natjecatelje iz konkurencije stoje timovi stručnjaka (izbornik, trener, liječnik, fizioterapeut), dok za naše sportaše jedva ima sredstava za odlazak na Europska i svjetska natjecanja.

Podijeli: