Info pano HPD „Vučedol“ Vukovar

Poštovani,

HPD „Vučedol“ Vukovara je aktivno hrvatsko planinarsko društvo registrirano u Vukovaru koje djeluje u velikom krugu izvan Vukovara i Hrvatske, te na taj način predstavlja Grad u svojim vedrim bojama. Golubica planinarka u svom dvogodišnjem periodu postojanja, prehodala je mnoge naše i strane vrhove, kako velike (5642 m Elbrus – Rusija), tako i male (297 m Liska – Ilok) planine.

Golubica je nastala s ciljem da ovaj jako lijepi sport približi svojim građanima, da turistima u Vukovaru pokaže svoju ljepotu, a ujedno i ljepotu svega ostalog što naša prekrasna zemlja posjeduje.

Iz navedenog smatrala je da je potrebno građanima predočiti svoje djelovanje, te je povodom svega došlo do realizacije ovog Info panoa. Sam pano smješten je u centru Grada, tako da ne ometa prolaznike, a one znatiželjne privuče svojim izgledom i sadržajem. Pano će sadržavati obavjesti o nadolažećim izletima, o realiziranim izletima kao i sav ostali potrebni materijal koji promiće planinarenje kao jedan zdrav i lijepi sport.

Tim povodom vukovarska Golubica planinarka zahvaljuje se Gradu Vukovaru na susretljivosti u realizaciji ovog projekta. Zahvaljuje se i Fondu za razvoj Grada Vukovara koji je samu ideju prihvatio kao opravdanu i razumnu. Na kraju, ali ne i manje bitno, Golubica se zahvaljuje i malenom Cvjetnom studiju Čarolija Vukovar na aranžiranju planine i biljaka oko nje, pa sad slobodno možemo reći da i mi u Vukovaru svoju planinu imamo.

Sa poštovanjem, Igor Mihelić

Podijeli: