VUKOVARKE DRUGE NA KUPU REPUBLIKE HRVATSKE U DIZANJU UTEGA

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza u Vukovaru je a u organizaciji Kluba dizača utega „Vukovar“, održano  posljednje zvanično natjecanje dizača utega u ovoj godini , Kup Republike Hrvatske pod nazivom „IVAN HELMAN“ u čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza.

Kako su se članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ već više puta iskazali dobrom organizacijom kako domaćih tako i međunarodnih natjecanja, nije bilo sumnje, da će i ovo proteći u dobroj organizaciji i na zadovoljstvo svih sudionika ovogodišnjeg Kupa.

Na ovogodišnjem Kupu Republike Hrvatske, nastupili su gotovo svi hrvatski klubovi osim ŠDK „Solin“ i DK „Kvarner“ iz Rijeke a pretpostavlja se da su uzrok nedolaska u Vukovar, loši vremenski uvjeti.

Lijepi ambijent Sportske dvorane, pružio je izvanredne uvjete za natjecanje a novi  adekvatan prostor u kojem klub odnedavno djeluje, pružio je optimalne uvjete za pripremu natjecatelja za nastup.

Kada već spominjemo novi adekvatan prostor za djelovanje KDU „Vukovar“, ovim putem se zahvaljujemo Gradu Vukovaru, Zajednici športskih udruga Grada Vukovara i Sportskim objektima Grada Vukovara, koji su spoznali našu potrebu za primjerenim prostorom za sportsku djelatnost i odnedavno omogućili korištenje takvog, koji će sigurno doprinijeti ostvarenju još boljih rezultata.

Nakon osvojene titule ekipnih seniorskih Prvakinja Hrvatske u svibnju mjesecu, sa pravom smo očekivali dobar plasman KDU „Vukovar“ i u Kupu Hrvatske, što su naše djevojke i potvrdile osvajanjem pehara za drugo mjesto, iza pobjedničke ekipe DK „Metalac“ iz Zagreba a ispred trećeplasirane ekipe KDU „Rječina“ iz Dražica.

U muškom dijelu natjecanja najuspješniji su bili članovi KDU „Kaštela“ , ispred KDU „Osijek“ i  KDU  „Split-Matadure“ , dok je KDU „Vukovar“ osvojio peto mjesto.

Cjelodnevno natjecanje najboljih hrvatskih dizača utega u Vukovaru „pratili su“ i predstavnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju, koji su uzorkovali  odabrane natjecatelje za doping kontrolu, a da li će netko biti uhvaćen sa „prstima u pekmezu“, znat će se nakon analize uzoraka.

Uz pehare i medalje koje je za najuspješnije osigurao Hrvatski dizački savez, domaćin je sve natjecatelje nagradio zahvalnicama i djevojke ružom.

Za KDU „Vukovar“ su nastupili : Nataša Dermiček sa 30+35=65 kg., Željka Miljković sa 32+40=72 kg., Barbara Topolovec sa 35+45=80 kg., Hermana Dermiček sa 65+80=145 kg. i Ana Crnjac sa 65+75=140 kg., David Miljković sa 25+30=55 kg., Stjepan Topolovec sa 40+50=90 kg., David Todoroić sa 48+60=108 kg. i Nikola Todorović sa 70+83=153 kg.

Čestitamo natjecateljima na novom uspjehu!
Uprava kluba

Podijeli: