Vukovarcima 18 odličja – postavili 12 novih državnih rekorda

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, ovogodišnje seniorsko Prvenstvo Hrvatske u obje spolne konkurencije, održano je u Domu športova u Zagrebu a u organizaciji DK “Metalac”.
U borbi sa kilogramima za ovogodišnja seniorska odličja, sudjelovali su natjecatelji iz svih klubova a među njima i mladi članovi KDU “Vukovar”.
Odličja su se osvajala za svaku natjecateljsku disciplinu (trzaj, izbačaj i biatlon), te su oni najuspješniji imali priliku okititi se sa po tri odličja.

Mladi članovi KDU “Vukovar”, osvojili su 18 novih odličja (9 srebrnih i 9 brončanih) i postavili 12 novih državnih rekorda za mlađe uzraste natjecatelja.

Srebrom su se okitili : ŽELJKA MILJKOVIĆ do 48 kg. sa podignutih 29 kg. u trzaju, 37 kg. u izbačaju a što je 66 kg. u biatlonu, LUCIJA GRAČANIN do 58 kg. sa 52+62=114 kg. i HERMANA DERMIČEK do 75 kg. sa 58+70=128 kg.

Bronce su pripale : NATAŠI DERMIČEK do 48 kg. sa 25+32=57 kg., ANI ŽELJEZIĆ do 58 kg. sa 40+58=98 kg. i NIKOLI TODOROVIĆU do 56 kg. sa 34+46=80 kg.

Plasmane bez odličja su ostvarili : BARBARA TOPOLOVEC do 63 kg. sa 38+50=88 kg. i ZDENKO PROKOP do 77 kg. sa 78+100=178 kg., osvojivši šesta mjesta.

Očekivanja su bila da ćemo na ovom Prvenstvu RH imati osvojenu jednu titulu seniorske Prvakinje Hrvatske u imenu ANE CRNJAC , ali se ona neposredno pred odlazak u Zagreb povrijedila (istegnuvši tetivu lakta), te će morati sačekati novu priliku.

Na gotovo svakom svom nastupu, naši mladi natjecatelji nas obraduju novim državnim rekordima za mlađe uzraste, pa je tako bilo i ovaj put. Već tradicionalno to čini HERMANA DERMIČEK, koja je poboljšala svoje državne rekorde u trzaju, izbačaju i biatlonu za uzraste U15 i U17 a u izbačaju i biatlonu za U20 (ukupno 8).

Hermani se u postavljanju novih državnih rekorda pridružila i njena mlađahna sestra ŽELJKA MILJKOVIĆ, koja sa svojih 9 godina, već postavlja državne rekorde u trzaju i biatlonu za uzraste mlađih kadeta i kadeta po 2 (ukupno 4 rekorda).

Ponosan sam na našu vukovarsku djecu, kojoj prenosim svoja dugogodišnja sportska iskustva a koja uzvraćaju dobrim rezultatima i dostojno predstavljaju svoj klub i svoj Grad na natjecanjima diljem naše Domovine i inozemstva, te apeliram na odgovorne u Gradu da pomognu u stvaranju boljih uvjeta za rad ovoj našoj djeci, kako bi postizali još bolje rezultate, riječi su Milana Kordića trenera KDU “Vukovar”.

Podijeli: