Plivački klub Vukovar vratio se iz Zagreba s Prvenstva države u plivanju

Od 18.-21.7.2024 održalo se Državno prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine I seniore u Zagrebu.

Naš klub predstavljali su Luka Čarapović I Bono Iličić, zajedno s trenerom Ivan Koščević . Nastupilo je 360 natjecatelja iz 37 plivačkih klubova. Po listi uspješnosti klubova završili smo natjecanje na 18. mjestu, dok smo u muškoj konkurenciji zauzeli 15. mjesto. Kući smo se vratili s 9 medalja, a njih je zaslužio Luka Čarapović. Osvojili smo ukupno : 4 zlatne medalje, 4 srebrne medalje i 1 brončanu. U disciplinama 50 i 100m leđno, te 400m mješovito. Bono Iličić nastupio je u disciplinama 100m i 200m slobodno ,te za kraj sezone isplivao osobne rekorde. Luka je još jednom dokazao svoju kvalitetu, te zadnji dan natjecanja u A finalu isplivao osobni rekord u disciplini 50m leđno. 

Iako smo umorni, osjećamo veliki ponos i olakšanje nakon ovako uspješne sezone za naš mladi Klub!

Valja istaknuti kako smo se s proteklih 5  državnih prvenstva ,kako u “malom”(25m) tako i “velikom”(50m) bazenu, vratili s ukupno 38 individualnih medalja I jednim državnim rekordom, sjajnim nastupima na Europskom juniorskom prvenstvu u Litvi, te zauzimanja 4. mjesta u izrazito jakoj konkurenciji u disciplini 4x 100m mješovito.

Sama činjenica koliko je kvalitetna naša štafeta i utrka govori to da su momci isplivali  839FB ,te zaslužili 2. kategoriju sportaša.

Posebno smo ponosni na činjenicu što naši članovi sazrijevaju u zdrave osobe i vrhunske sportaše!
Želimo zahvaliti svima na podršci od srca.
Slijedi nam zasluženi odmor, a onda idemo u nove pobjede.

Još jednom čestitamo našoj djeci, trenerima, roditeljima, sponzorima i svima koji nam nesebično pomažu.

#pkvukovar
#plivajsnama

Podijeli: