Europsko juniorsko prvenstvo u Vilniusu, Litvi

S ponosom pišemo izvješće za Europsko Juniorsko prvenstvo koje se održalo u Vilniusu-Litvi od 02.-07.07.2024.

 Naš klub je predstavljao Luka Čarapović i ostvario najbolje moguće uspjehe!

 Nastupao je u disciplinama 50m i 100m leđno, 200m mješovito i štafeti 4x100m mješovito.

Uz osobne rekorde ostvario je i sjajne rezultate u svim disciplinama na kojima je nastupio. Prvi dan EJP u disciplini 50m leđno otplivavši novi osobni rekord ostvario je 21. mjesto, drugi dan nastupio je u disciplini 200m mješovito i zauzeo 33.mjesto. Prava poslastica uslijedila je 4 dan nakon jutarnjih kvalifikacija u 100m leđno Luka se izborio za polufinale kao 12. plivač i pomaknuo svoje granice isplivavši još jedan osobni rekord rezultatom 56.61, što je ujedno najbolje isplivani rezultat u apsolutnoj kategoriji u Hrvatskoj za 2024.godinu. U polufinalu ostvario je 14.mjesto i osigurao si nastup u štafeti 4x100m mješovito ! 

Zadnji dan Europskog juniorskog prvenstva štafeta se nakon jutarnjeg dijela kvalificirala u finale među osam najboljih ekipa u Europi!

Nakon dugo vremena su štafetu činili plivači sa svih strana Lijepe naše!

Maro Miknić, zapad – Pk Nevera, Vito Radoš, sjever – HAPK Mladost, Vlaho Nenadić, jug – Pk Jug.

U finalu su plivali s momcima iz Francuske, Italije, Španjolske, Velike Britanije, Poljske, Njemačke i Ukrajine

Momci su ostvarili zavidan uspjeh zauzevši 4.mjesto u Europi i oborivši reprezentativni Juniorski rekord Hrvatske sa rezultatom 3:39.22 što je ujedno više od 4.50 sekundi brže nego u jutarnjim kvalifikacijama!! Svakako treba naglasiti i istaknuti kako je ovo Olimpijska godina, te su se mnogi pripremali za moguće isplivavanje normi. Ovo je jedno od najjačih Europskih juniorskih prvenstava u bliskoj prošlosti, a kada bi usporedili rezultate s prošlogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva ,isti rezultat koji su momci isplivali na ovom juniorsko prvenstvo donio bi im 1. mjesto prošle godine na istom natjecanju, dok bi se na Svjetskom juniorskom prvenstvu plasirali na 3. mjesto!

Zbog svega navedenog , za nas je 4. mjesto zlatnog sjaja 

Velike čestitke cijeloj našoj reprezentaciji i stručnom timu, a posebne čestitke osvajačima medalja .

 Želimo čestitati i našem treneru Ivanu Koščeviću koji nam je još jednom pokazao kako se rad i trud uz sve prepreke na kraju isplate!! Bravo momci i hvala vam što ste predstavili naš mladi klubu u najljepšem mogućem svijetlu, vi ste naš ponos.

Podijeli: