Uspješan nastup vukovarskih dizača utega u Zadru

Mladi vukovarski dizači utega, po prvi put su se natjecali u Zadru, gdje je u organizaciji novoosnovanog DK “Zadar” održano ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za uzrast U20.

Gotovo svi natjecatelji Kluba dizača utega “Vukovar” su starosti do 20 godina i mlađi, te su se sa pravom očekivale dobre vijesti sa ovog natjecanja “po mjeri” naših mladih “dizalica”.

Svoju vrijednost  su pokazali na sportskom podiju, osvojivši ukupno 31 odličje i od toga 18 zlata, 8 srebra i 5 bronci.

Prvaci Hrvatske su sa osvojena po 3 zlata (trzaj, izbačaj i biatlon), su Mia Štefanek do 45 kg.,  Dunja Kapidžić do 81 kg. ,  Stefan Macut do 61 kg., Saša Terukalo do 67 kg., Nikola Todorović do 81 i David Todorović do 102 kg. Stepenicu niže na pobjedničkom postolju sa po 3 osvojena “srebra” su Tanja Turukalo do 71 kg. i Maja Kell do 76 kg., 2 srebra i  1 broncu osvojila je Nataša Dermiček do 59 kg. , dok su 3 bronce pripale Mandi Braje do 71 kg. a Elena Štefanet je osvojila 1 broncu i dva četvrta mjesta. Bez osvojenih odličja su ostali Minja Turukalo do 55 kg. koji je bio četvrti i Bruno Prokop do 81 kg. plasiravši se na šesto mjesto.

Nakon ovih pojedinačnih uspjeha, nije bilo sumnje, da će i od četiri ponuđena pehara na osvajanje , većina završiti u Vukovaru a pripali su ovogodišnjim ekipnim prvacima Hrvatske u ženskoj i muškoj konkurenciji za uzrast U20  ekipama KDU “Vukovar”. Treći pehar je osvojio Nikola Todorović kao apsolutno najuspješniji natjecatelj, dok je četvrti pripao Chiari Reljac iz Dražica kao apsolutno najboljoj natjecateljici.

Zahvaljujemo se Zajednici sportskih udruga Vukovara i Gradu Vukovaru, koji su nam omogućili odlazak na ovo natjecanje, bez čije pomoći ne bi bilo niti ovih ostvarenih rezultata !

Podijeli: