Odlično otvaranje natjecateljske sezone u Osnovnom programu

U Sokol centru u Osijeku je 20.04.održano 1. kolo KUPA Hrvatske u Osnovnom programu ženske sportske gimnastike. Delegat Hrvatskog gimnastičkog saveza izvjestio  je da je ovo do sad najbrojnije natjecanje u Osnovnom programu. GK Vukovar je na ovom natjecanju imao 7 ekipa, što je najveći broj ekipa do sad. Većini natjecateljica je ovo bilo prvo natjecanje. Pripreme za natjecanje su bile temeljite i zahtjevne. Treneri su pred sobom imali veliki izazov od učenja novih elemenata i slaganja vježbi, preko uvježbavanja i usavršavanja usvojenih elemenata, a na kraju slaganje novih ekipa za ovu kalendarsku godinu. Bio je to vrlo zahtjevan period priprema za sve.  Kako je uloženo puno truda, dobri rezultati nisu izostali.

Vukovarske gimnastičarke su ostvarile ove rezultate:

Starije djevojčice: ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Jakobović Katja, 2. Ivanković Antonija i 3. Simić Anja.

Mlađe kadetkinje: ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Jurković Gloria, 2. Dekan Hana i 3. Mićić Teodora.

Kadetkinje: ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 1. Kremenjaš Ricarda, 5. Kraljević Marta, 11. Ivanković Lucija i 16. Boto Bruna.

Starije kadetkinje: ekipno 2. mjesto, pojedinačno:  5. Hinić Sofija, 6. Drmić Lota, 9. Mićić Sara, 12. Peulić Nina, 16. Damjanović Diana.

Juniorke: ekipno 3. mjesto, pojedinačno: 4. Gavrilović Ljiljana, 6. Jurčević Elena, 9. Mirosavljević Adrijana, 20. Rendulić Nora.

Starije juniorke:ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 4. Severić Petra, 6. Jaman Mirjam, 10. Mirosavljević Marijana i 12. Božanović Ana

Mlađe seniorke: ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Velikić Nikolina, 2. Andrašević Ela i 3. Andrašević Dijana.

GK Vukovar je nakon ovog natjecanja bogatiji za 3 zlata, 3 srebra i 1 broncu u ekipnoj konkurenciji i 4 zlata, 3 srebra i 3 bronce u pojedinačnoj konkurenciji.

Treneri i uprava zadovoljni su ostvarenim rezultatima, posebno su ponosni na nove natjecateljice, koje su se uspjele pripremiti za ovo natjecanje, a najmlađe natjecateljice, od kojih neke još ne idu ni u školu, zaslužile su posebne čestitke.

Pred gimnastičarkama i trenerima je još puno posla, ali rezultati ovog natjecanja dokaz su da su svi zajedno na dobrom putu.

Podijeli: