Vukovarske gimnastičarke izvrsne u Splitu

U Splitu je 14.04. održan 6. Memorijalni međunarodni turnir Marije Vujnović u sportskoj gimnastici. Nastupilo je preko 200 natjecatelja u izuzetno jakoj konkurenciji. Gimnastički klub Vukovar predstavljale su najstarije i najiskusnije natjecateljice pod vodstvom trenerice Bosiljke Stojšić, a u svojstvu sutkinje je bila Martina Stojšić.

U juniorskoj konkurenciji natjecala se Vita Panza u pojedinačnoj konkurenciji. U višeboju je Vita osvojila 8. mjesto, a u disciplini preskok osvojila je 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom.

Mlađe seniorke su  u ekipnoj konkurenciji osvojile 1. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji u višeboju dvije medalje: 2. Monika Zovko i 3. Miljana Poznanović, a ostale članice su se plasirale ovako: Valentina Mrkonja 5. mjesto, Ela Vojtkiv 6. mjesto i Nika Budim 8. mjesto.

I u pojedinačnoj konkurenciji po spravama vukovarske gimnastičarke osvojile su mnogo medalja: Monika Zovko na preskoku 1. mjesto, na ručama 2. mjesto i na tlu 2. mjesto- ukupno 1 zlato i 3 srebra

Miljana Poznanović na gredi 3. mjesto i na tlu 1. mjesto- ukupno 1 zlato i 2 bronce

 Mrkonja Valentina na gredi 2. mjesto- ukupno 1 sebro

Ela Vojtkiv na preskoku 2. mjesto- ukupno 1 srebro.

Bilo je to predivno iskustvo, a gimnastičarke iz Vukovara su u najboljem svjetlu predstavile svoj klub i grad Vukovar. Nakon ovog natjecanja GK Vukovar bogatiji je za 1 zlato u ekipnoj konkurenciji i 2 zlata, 5 srebra i 3 bronce u pojedinačnoj konkurenciji

Natjecateljska sezona se zahuktava u svim programima natjecanja su u jeku.

Vukovarske gimnastičarke pred sobom u ovom mjesecu imaju još nastupa.

Osnovni program prvo kolo ima 20.04. u Osijeku, a Obavezni program 2. kolo 27.04. u Belom Manastiru.

Podijeli: