Luka Čarapović drugi junior iz Hrvatske koji je isplivao normu za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu – Plivački klub Vukovar

Nastavljamo nizati objave sjajnih rezultata naših članova.

2.i 3.3.2024. U Rijeci, održalo se prvo od četiri natjecanja u Hrvatskoj na kojem su se mogle isplivati norme za OI,EJP…

Na natjecanju “Victoria ” u organizaciji plivačkog kluba Primorje-Rijeka ,nastupilo je 490 plivača iz 11 država,a naš klub predstavili su Bono Iličić I Luka Čarapović.

S velikim ponosom možemo ukratko objaviti kako je naš Luka Čarapović uz Maru Miknića(PK Nevera-Rijeka),trenutno drugi junior iz Hrvatske koji je uspio isplivati normu za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.

S rezultatom 2.05.90 u disciplini 200m mješovito(742FB)

Luka je osvojio 1.mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji .

S ovim rezultatom Luka je zasigurno urezao svoje ime u povijesti plivanja, kao jedan od najboljih plivača s istoka Hrvatske .

Ovime je još jednom dokazao kako se uz “čeličnu “volju, vjeru,rad i trud, bez obzira odakle dolaziš,na kraju sve isplati

Preponosni smo na činjenicu kako je Luka naš član i sjajan primjer mnogim mladim plivačima koji tek trebaju ostvariti svoje najbolje rezultate.

Luka je nakon prvog dana natjecanja bio jako blizu norme i u disciplini 100m leđno, ali mu je nedostajalo 9 stotinki ,te je u apsolutnoj I juniorskoj kategoriji zauzeo 2.mjesto

Također, istog dana nastupio je u disciplini 200m prsno,isplivao osobni rekord I zauzeo 3.mjesto u juniorskoj konkurenciji

Bono Iličić, iako ga je prehlada uhvatila uspio je isplivati osobni rekord u disciplini 50m delfin, dok je na granici osobnih rekorda bio u disciplinama 100m slobodno, 100m delfin, 50m slobodno.

Čestitamo.

Možemo istaknuti kako smo u 5 godina rada na najljepši mogući način upisali Grad Vukovar , Vukovarsko-srijemska županija na plivačku mapu Hrvatske .

Kako smo ” mali” I mladi Klub ,s vrlo malim budžetom ,a opet sjajnim rezultatima ,molimo sve dobre ljude koji nam žele i mogu pomoći u realizaciji što kvalitetnijih i boljih priprema za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu da nam se jave.

Želimo se zahvaliti svima koji su vjerovali u nas i bili čitavo vrijeme uz nas.

Jako puno okolnosti (dobro poznate nama bliskim ljudima),koje su nas zatekle na ovom putu, mogle su utjecati da danas ne ostvarimo ove rezultate, zato smo zaista preponosni i zahvalni na svemu.

Neizostavno je zahvaliti i čestitati treneru Ivan Koščević koji je svojim predanim i iskrenim radom dio ove velike priče.

Podijeli: