Odluku o proglašenju najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2023. godinu

Zajednica sportskih udruga grada Vukovara donijela je Odluku o proglašenju najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2023. godinu za što je upriličena svečana dodjela, a nagrade su se dodijelile u 6 kategorija – perspektivni sportaš, perspektivna sportašica, najbolji sportaš, najbolja sportašica, najuspješniji sportski kolektiv te najuspješniji trener (nagrada Danijel Rehak).

Nagrađenima su nagrade uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo, predsjednik ZŠUGV-a Ivan Polhert,  ravnatelj JU “Sportski objekti Vukovar” Ivan Szabo te pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.

Perspektivni sportaši i sportašice uz priznanje ostvaruju pravo na sportsku stipendiju za darovite sportaše u iznosu od 840,00 eura godišnje, odnosno 70,00 eura mjesečno. Najuspješniji sportaš i sportašica uz priznanje biti će darovani novčanom nagradom u vrijednosti 500,00 eura. Najuspješniji sportski kolektiv uz priznanje biti će darovani sportskom opremom u vrijednosti 500,00 eura dok će najuspješniji trener uz priznanje biti darovan novčanom nagradom u vrijednosti 500,00 eura.

Gradonačelnik Ivan Penava ovom prilikom zahvalio je svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju vukovarskog sporta te čestitao nagrađenim sportašicama i sportašima i njihovim trenerima na osvojenim nagradama. “O ulaganjima Grada Vukovara u sport zasigurno najbolje govori činjenica da smo prošle godine temeljem neovisnih analiza i analizom proračunskih sredstava proglašeni prvim gradom u Hrvatskoj na ljestvici svih gradova kada je riječ o ulaganjima u sport. Tome svjedoči i izgled grada po pitanju sportske infrastrukture, a uskoro krećemo i u projekt izgradnje zatvorenih tenis terena. Puno sredstava ulažemo i u sportske udruge te klubove kroz Zajednicu sportkih udruga grada Vukovara.”, istaknuo je gradonačelnik Penava te poručio kako se nada da će nagrade dodatno motivirati sportaše u njihovoj karijeri.

“Ovo je već 25. po redu proces proglašenja najboljih sportaša grada Vukovara, a unazad dvije godine smo napravili i neke promjene u pravilima jer smo htjeli uključiti što više sportaša i klubova, bez obzira na, primjerice, rang natjecanja. Danas imamo 50-tak nominiranih, 25 klubova koji su sudjelovali u pozivu i procesu i mislimo da je to uspjeh, a naša udruga broji preko 50 članova koji se preko nas financiraju, ali u okviru gradskog proračuna te možemo reći da taj način izvrsno funkcionira jer su naši klubovi zadovoljni.”, rekao je između ostaloga Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio dobitnik nagrade za najboljeg trenera Slavko Baketa zahvalivši Gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga grada Vukovara jer prepoznaju uspješnost, a mladima je poručio da je bitno uživati u sportu.

U nastavku popis nagrađenih po kategorijama:

 1. PERSPEKTIVNI SPORTAŠI:        

Andrej Samardžija – Boksački klub „Borovo“
Petar Kovač – Šahovski klub „Codeasy“ Vukovar
Noa Tucić Prusac – Hrvatski rukomenti klub „Borovo“

2. PESPERKTIVNE SPORTAŠICE:  

Monika Zovko – Gimnastički klub „Vukovar“
Kiara Lemac – Steljački klub „Grič 7“ Vukovar
Agata Šeremet – Karate klub „Vukovar 91“

3. Najuspješniji SPORTAŠ:      

 Luka Čarapović – Plivački klub „Vukovar“

Alen Bilogrević – Taijiquan wushu klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)
Kristijan Prodanović – Boksački klub „Borovo“ (priznanje za uspješne rezultate)

4. Najuspješnija SPORTAŠICA:       

 Tanja Turukalo – Klub dizača utega „Vukovar“

Jelena Begović – Taijiquan wushu klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)
Miljana Poznanović – Gimnastički klub „Vukovar“  (priznanje za uspješne rezultate)

5. Najuspješniji SPORTSKI KOLEKTIV:   

 Gimnastički klub „Vukovar“

Hrvatski veslački klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)

6. NAGRADA „DANIJEL REHAK“ (NAJUSPJEŠNIJI TRENER):     

 Slavko Baketa – HNK Vukovar 1991.

Podijeli: