Prvenstvo Hrvatske u skijaškom trčanju, trčanju na krpljama i brzom klizanju

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar uz pratnju voditelja sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju i trčanju na krpljama koje je održano u Delnicama dana 07. i 08. veljače 2024. godine u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi “Luč” pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Korisnici su se natjecali u disciplinama „skijaško trčanje“ i “trčanje na krpljama 100m”. Prvog dana održane su kvalifikacije, a drugog dana finalne utrke.

Na natjecanju u trčanju na krpljama na 100m, sudjelovali su u muškoj kategoriji D.A. i V.M. na kojem je V.M. osvojio zasluženo 1.mjesto u najjačoj prvoj jakosnoj skupini, dok je D.A. osvojio 3.mjesto u četvrtoj jakosnoj skupini!

U ženskoj kategoriji sudjelovale su S.D. i M.Š također u najjačoj 1. jakosnoj skupini s osvojenim 2. i 4. mjestom!

U disciplini skijaško trčanje sudjelovali su V.M. i S.D. s osvojenim 1.mjestima u 1. jakosnoj  skupini u svojoj kategoriji.

Umjesto Prvenstva Hrvatske u brzom klizanju održan je Dan klizanja u kojem su sudjelovali V.M., M.Š. i S.D. gdje se održalo pokazno klizanje u disciplini klizanja 111m po modificiranim pravilima.

Postignutim rezultatima ekipa Golubice ima državnog prvaka u trčanju na krpljama i skijaškom trčanju, te prvakinju u skijaškom trčanju!

Nakon natjecanja, ekipa Golubice prošetala je Delnicama, provozali su se do Lokvarskog jezera te uživali na snijegu i svježem zraku.

Zahvaljujemo Zajednici sportskih udruga grada Vukovara na financiranju ovog natjecanja i svakoj drugoj podršci radu naše Udruge.

Podijeli: