„SPORT ZA SVE“

USR „Top sport“ Vukovar kroz program  razvoj žensko sporta u gradu Vukovaru provodi program „Sport za sve“. Ovaj program se provodi kroz sustav vježbi korektivne gimnastike.

Korektivna gimnastika je sustav vježbi koji jača i oblikuje mišiće, ispravlja držanje tijela, poboljšava fleksibilnost i ravnotežu. Jedan je od najpopularnijih vidova rekreacije za osobe srednje i starije životne dobi. Osim fizičke aktivnosti, tijelu daje i neophodno opuštanje i uspostavlja ravnotežu između fizičkog i mentalnog zdravlja.  Korektivna gimnastika održava tijelo u potrebnoj formi bez agresivnih i napornih vježbi, balansirajući sve grupe mišića i povoljno djelujući na lokomotorni sustav. Vježbe obuhvaćaju cijelo tijelo s naglaskom na jačanje i manjih mišićnih skupina, stabilizatora kralježnice i središnjeg dijela tijela. Sve vježbe imaju različite stupnjeve zahtjevnosti prilikom izvedbe kako bi se mogle prilagoditi svakom korisniku prema njegovom zdravstvenom i općem fizičkom stanju.

Cilj ovog programa je poboljšati opću tjelesnu kondiciju, prevladati loše navike, prevencija atrofije mišića, bolje držanje tijela, bolja cirkulacija, usporavanje procesa starenja, ubrzavanje metabolizma, poboljšanje koordinacije, gipkost, utjecaj na psihološko stanje korisnika,  te opće zadovoljstvo.

Aktivnosti koje  se provode su klasične vježbe oblikovanja, vježbe istezanja i vježbe snage prilagođene dobi polaznika programa. Provode  se i vježbe s  rekvizitima poput bučica, elastične trake, male lopte promjera cca 30 cm, štapova itd. Program  se provoditi dva puta tjedno u trajanju od 45 minuta.

Program  Korektivne gimnastike provodi  stručna osoba, sa završenim Kineziološkim fakultetom i bogatim dosadašnjim iskustvom u provođenju sličnih programa.

Kroz ovaj projekt kupljene su majice kratkih rukava za sve članice, kao i potrebni rekviziti za vježbanje: trake, pilates lopte i dr.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da postanu članice „Top sporta“ i da zajedno s nama vježbaju. Vježbe se održavaju u Dječjem vrtiću Vukovar II svaki ponedjeljak i četvrtak u 21,00 sat.

Koristimo priliku zahvaliti se Gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga grada Vukovara na financiranju ovog projekta i svakoj drugoj podršci radu naše Udruge.

Podijeli: