Godina uspjeha KDU „VUKOVAR“

Natjecatelji Kluba dizača utega „Vukovar“, sudjelovali su na svim natjecanjima po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza za 2023.godinu i ostvarili impozantne rezultate, osvojivši ukupno 139 odličja na Prvenstvima Hrvatske (ne računajući turnire) a 55 puta su pomicali granice državnih rekorda za uzraste U15, U17 i U20.

-Prvenstvo RH – mlađi kadeti U15 – 39 odličja (21 zlato, 12 srebra i 6 bronci), ekipno muški prvi ženske druge.
– Prvenstvo RH- kadeti U17 – 23 odličja (9+13+1) ekipno ženske prve i muški prvi
– Prvenstvo RH – juniori U20 – 33 odličja (21+7+5) ekipno ženske prve i muški prvi
– Prvenstvo RH – mlađi seniori U23- 27 odličja (18+6+3) ekipno ženske i muški drugi
– Prvenstvo RH- seniori – 17 odličja (9+5+3)
– Ekipno Prvenstvo RH- seniori – osvojeno IV. Mjesto u konkurenciji 9 klubova
– Kup RH-seniori – Muški – IV. I ženske IV.

Ovoliki broj odličja je bilo moguće osvojiti iz razloga što se na državnim prvenstvima odličja osvajaju za sve tri dizačke discipline trzaj , izbačaj i biatlon.

Tijekom natjecateljske 2023.godine naši Tanja Turukalo i Nikola Todorović su 55 puta pomicali granice državnih rekorda za mlađe uzraste.

Boje Republike Hrvatske su branili Nikola Todorović, koji se plasirao na 18-to mjesto na svijetu (U20) a David Todorović je 12-ti na svijetu za U20 na Prvenstvu svijeta održanom u Meksiku.

Tanja Turukalo je sa velikim uspjehom nastupila na Prvenstvu Europe za U15 u Moldaviji, gdje je postala viceprvakinja Europe (izbačaj) uz još dvije osvojene bronce za trzaj i biatlon.

Srebro osvojeno u izbačaju je povijesni rezultat, jer je to prvo srebro za Hrvatsku u ženskoj konkurenciji od samostalnosti Hrvatske.

Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru, Zajednici sportskih udruga grada Vukovara, Županijskom savezu športova i Vukovarsko- srijemskoj županiji, na potporama, bez kojih ne bi bilo niti ovih rezultata.

Podijeli: