21 zlato, 12 srebra,  6 bronci, 2 pehara  i 3 rekorda za Vukovarce

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, vikend koji je za nama, bio je pun  aktivnosti za hrvatske dizače utega jer je u Osijeku održan trostruki program : Prvenstvo Hrvatske za U17 u obje spolne konkurencije, 3. završno kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i KUP Republike Hrvatske.

U prvom dijelu natjecanja U17, prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega “Vukovar”, osvojivši impresivnih 39 odličja i to 21 zlato, 12 srebra i 6 bronci.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline su osvojili : Korina Komorski do 40 kg., Tanja Turukalo do 71 kg., Maja Kell do 76 kg., Dunja Kapidžoć do 81 kg., Saša Turukalo do 55 kg., Viktor Rendulić do 61 kg., i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg. Bruni Prokopu do 67 kg. i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg. a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila TANJA TURUKALO, koja je sa podignutom težinom od 90 kg. u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

U ženskom  Kupu Republike Hrvatske naša mlada ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvaja četvrto mjesto.

Isti plasman imali su i dečki i u Kupu i u završnici ekipnog Prvenstva Hrvatske a ekipu su činili Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

U Osijeku je nastupilo je ukupno 18 članova kluba , te im čestitamo na ostvarenom uspjehu.

Podijeli: