GIMNASTIČKI KLUB VUKOVAR: Miljana Poznanović brončana na Prvenstvu Hrvatske

Zadar je bio domaćin Višebojskog prvenstva Hrvatske u Apsolutnom, Slobodnom i Obaveznom programu ženske i muške sportske gimnastike 24.-26.11.2023. Natjecanje se održalo u predivnoj sportskoj dvorani Krešimir Ćosić sportskog centra Višnjik.
Gimnastički klub Vukovar je imao svoje predstavnice u sva tri programa ženske sportske gimnastike.

Na ovom državnom prvenstvu GK Vukovar predstavljala je sutkinja Martina Stojšić koja je sudila u sva tri programa ženske sportske gimnastike, a u pratnji natjecateljica bili su trenerica Bosiljka Stojšić i dopredsjednik Đorđe Stojšić.

U subotu 25.11. održano je Višebojsko prvenstvo u Apsolutnom programu gdje je, u kategoriji seniorki nastupila Ela Vojtkiv i osvojila 8. mjesto. Ela je u ovom najjačem programu bila jedina predstavnica GK Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i gimnastičke regije Istok.

Isti dan održano je Višebojsko prvenstvo u Slobodnom programu, gdje se natjecala Monika Zovko koja je bila jedina predstvavnica cijele gimnastičke regije Istok u kategoriji juniorki. U jakoj konkurenciji Monika je, uz manje poteškoće, odradila svoj program, a do postolja je trebalo samo malo više sportske sreće, koja je ovaj puta izostala. Monika je natjecanje završila na 4. mjestu.

U nedjelju 26.11. održano je Višebojsko prvenstvo Hrvatske u Obaveznom programu. GK Vukovar imao je svoje predstavnice u kategorijama kadetkinje, juniorke i mlađe seniorke. Najmlađa predstavnica GK Vukovar bila je Hana Antunić, natjecala se u kategoriji kadetkinje i osvojila 12. mjesto. U kategoriji juniorki natjecala se Vita Panza i osvojila 11. mjesto. U posljednjem turnusu natjecale su se mlađe seniorke, GK Vukovar imao je dvije predstavnice, što je maksimalan broj natjecateljica iz jednog kluba. Miljana Poznanović i Nikolina Velikić odradile su natjecanje na vrlo visokoj razini i na najbolji način završile ovogodišnje državno prvenstvo. Nikolina Velikić je, izvrsnim nastupom osvojila 8. mjesto, a Miljana Poznanović 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom.

Treneri i uprava GK Vukovar ponosni su na sve natjecateljice koje su, po pozivu Hrvatskog gimnastičkog saveza, na osnovu ostvarenih rezultata u cijeloj 2023. godini, sudjelovale na Višebojskom prvenstvu Hrvatske, kao i na rezultate i plasman, koji su ostvarili.

Podijeli: