51.Plivački miting Mladost-Zagreb

11.i 12.11.2023. Nastupili smo na 51.međunarodnom plivačkom mitingu Mladost-Zagreb .

Uz naš klub nastupilo je 510 natjecatelja iz 54 plivačka kluba,kako iz Hrvatske, tako i iz Slovenije,Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Naš klub predstavili su u juniorskoj konkurenciji Luka Čarapović, Boris Ostović, Bono Iličić, a u mlađe juniorskoj konkurenciji plivao je Roko Šabić. 

U Vukovar smo se vratili s ogromnim iskustvom ,nastpajući rame uz rame s najboljim plivačima na ovim prostorima, a kući smo se vratili s 6 medalja za koje se pobrinuo Luka Čarapović ,a uz njega je i Roko Šabić izborio 3 C finala 👏

Luka Čarapović osvojio je ukupno 6 medalja od kojih su 3 zlatne🥇🥇🥇 2 srebrne🥈🥈 i 1 🥉brončana. 

Luka je prvi dan natjecanja nastupio u disciplini 100m mješovito i u juniorskoj kategoriji zauzeo 1.mjesto,dok je u apsolutnoj kategoriji zauzeo 2.mjesto. 

U disciplini 100m leđno zauzeo je 1.mjesto u juniorskoj kategoriji, dok je ponovo zauzeo nesretno 4.mjesto u seniorskoj kategoriji

Drugi dan natjecanja u disciplini 200m mješovito sa sjajnim plivanjem izborio je 3.mjesto u apsolutnoj kategoriji,a 1.mjesto u juniorskoj kategoriji

U disciplini 50m leđno zauzeo je 2. mjesto u juniorskoj kategoriji i 4.mjesto u apsolutnoj kategoriji. 

Roko Šabić nastupio je u disciplini 100m mješovito i isplivao osobni rekord te u C finalu prvi završio utrku.

U disciplini 100m prsno ponovio je svoj osobni rekord I u C finalu zauzeo 5.mjesto .

U disciplini 200m mješovito dva puta je u istom danu srušio osobni rekord, te u C finalu zauzeo 4.mjesto .

Boris Ostović, nastupio je u disciplinama 100leđno, 400m slobodno,200m slobodno I 50m leđno, te je u svim nastupima isplivao osobne rekorde. Najzapaženiji nastup imao je u disciplini 400m slobodno gdje je osobni rekord popravio za gotovo 6 sekundi. 

Bono Iličić najzapaženiji nastup imao je u disciplini 50m delfin gdje je isplivao osobni rekord ,te B limit za pravo nastupa na PH.

Osim 50 m delfin nastupio je u disciplinama 200m slobodno ,100m slobodno I 100 m delfin gdje je također postavio osobni rekord brži za gotovo 4 sekunde.

Naši momci dali su sve od sebe i na to smo posebno ponosni, te im želimo sreću i zdravlje u nastavku sezone “malog” bazena. Luka Čarapović još jednom je potvrdio kako zasluženo pripada među najbolje juniore na svijetu ,a mi smo posebno ponosni na tu činjenicu 😊👏🏊‍♂️

Čestitamo i treneru Ivan Koščević koji ih priprema za natjecanje. 

Iduće testiranje norme i hvatanje limita za pravo nastupa na državnom prvenstvu Hrvatske očekuje nas za dva tjedna na regionalnom prvenstvu za dobne skupine u Sisku .

Podijeli: