Prvenstvo Hrvatske u boksu – Vukovar 2023

U Vukovaru je u odličnoj organizaciji Boksačkog kluba Borovo održano 3. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HNL/mladi, piše na službenoj stranici HBS-a.

U Sportskoj dvorani ‘Danijel Rehak’ održano je 40-tak mečeva u svim dobnim skupinama. Pravo osvježenje 3. kola Hrvatske boksačke lige bili su članovi BK Dubrovnika koji su u Vukovar stigli u dosad najbrojnijem sastavu s 8 članova i upisali pet pobjeda (Ivan Muhoberec, Luka Bokšić, Gordan Lovrić, Marin Ivušić i Jak Kojaković).

Čak sedam pobjeda u 11 nastupa upisali su boksači Broda u svim kategorijama (Mateo Duspara, Ivan Pavić, Ivan Jukičić, Barbara Princip WO, Gabrijel Veočić WO, Daniel Đukić i Marko Pudić), a mladi članovi domaćina BK Borova predstavili su se u šest mečeva i pred svojim navijačima izborili dvije pobjede (Kristijan Prodanović i Ivano Osuski).

Čestitke Dubrovčanima koji nisu žalili truda i puta od desetak sati do Vukovara, kao ni ostalim klubovima iz Dalmacije i Istre (Torcida Split, Pit Bull Split, BK Split, Marjan Split, BK Zadar, Sveti Krševan ZD, Rebel Zadar, Knin, Rovinj) koji unatoč dugačkom putu nisu željeli propustiti nastup u Gradu Heroju koji je bio domaćin boksačkog natjecanja prvi put poslije četiri godine.

Svi natjecatelji i njihovi treneri, kao i vrijedni domaćini, na najljepši su način time uveličali Dane boksa u Vukovaru, subotnje 3. kolo Hrvatske boksačke lige i nedjeljni 1. Slavonija kup, kao sportski i boksački doprinos obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

U 10 seniorskih mečeva nastupima u Hrvatskoj boksačkoj ligi pobjednički se vratio reprezentativac Filip Poturović sigurnom pobjedom protiv Zadranina Karla Hercega.

U žestokom revanš-meču između Torcidaša Josipa Lovrića i Rovinjanina Matea Paulinića (u 2. kolu HBL-a u Kutini podijeljenom odlukom slavio je Lovrić), rovinjski boksač u neizvjesnom dvoboju, najuzbudljivijem u 3. kolu HBL-a, revanširao se istim rezultatom. U borbi u kojoj se obojica nisu štedjeli, agresivnom Pauliniću bodovno su pripale prve dvije runde, a čvrstom Lovriću posljednja treća, ali ne i ukupni preokret.

Dvostruki prvaci Torcida nastupili su sa sedmoricom boksača, a pobjede su upisali juniori Ivan Bašić i Josip Tokić (do prijelaznog roka još član Leonida).

U kvalitetnom juniorskom meču između dvojice reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo, Brođanin Ivan Jukičić (u teškoj kategoriji) ponovo je bio bolji od Torcidinog Šime Čerine.

Sjajan meč pružili su Zadranin Ivano Skoblar i Brođanin David Mirković, u kojem je Skoblar uložio posljednji atom snage da bi uspio preokrenuti bodovni zaostatak iz prve runde.

Fotografija: HBS

Podijeli: