1. Slavonija kup u Vukovaru

Mečevima na 1. Slavonija kupu u nedjelju, 12. studenoga 2023. završeni su Dani boksa u Vukovaru (11. i 12. XI. 2023) u organizaciji Boksačkog kluba Borovo.

Nakon 15 mečeva u svim dobnim skupinama na 1. Slavonija kupu, za najboljeg boksača proglašen je junior BK Borova Kristijan Prodanović koji je nagrađen velikim pobjedničkim peharom. Prodanović je u kategoriji juniora do 80 kg prvog dana u 3. kolu HBL/mladi svladao prekidom suparnika Nikolu Ljubetića iz Pit Bulla Split, a drugog dana na Slavonija kupu uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca Matiju Dautovića iz Nove Gradiške.

Pehar za najboljeg tehničara ponio je senior BK Davida Koprivnica, Leonardo Sabolec koji je u kategoriji do 63 kg prekidom svladao Lovru Grgića iz Nove Gradiške.

Nagradu za najborbeniji par ponijeli su kadetski reprezentativci Lukas Fulanović (Radnički SB) i Leon Peić (Mladost Osijek) u kojem je jednoglasno slavio mladi Brođanin.

Slavonija kup pokrenut je prvenstveno s ciljem za sticanje neophodnog iskustva mladim boksačima/početnicima kojima treba što više mečeva sa suparnicima približno iste snage, te za slavonske klubove kojima dovođenje boksača na zahtijeva posebne troškove. U tom smislu Slavonija kup proveden je na najbolji način i u potpunosti je opravdao svrhu.

Slavonija kup postat će tradicionalan, uz želju svih klubova koji su se odazvali pozivu da se svake godine održava u Vukovaru. Ostat će zapisano da su na 1. Slavonija kupu sudjelovalo trideset mladih boksača iz osam klubova: Nove Gradiške, Radničkog Slavonski Brod, Posavina kuna Slavonski Brod, Mladost Osijek, David Koprivnica, Stršljen Samobor, Knin i domaćina BK Borovo.

BK Radnički Slavonski Brod pod vodstvom izbornika kadetske reprezentacije Gorana Ivezića i te kako može biti zadovoljan nastupom svoja četiri boksača na Slavonija kupu u Vukovaru i sve četiri pobjede (mlađi kadet Noa Ivezić, kadeti Lukas Fulanović i Adrijan Abrić, te junior Dominik Raguž).

Domaćin BK Borovo predstavio je svojih pet mladih boksača uz također četiri pobjede (mlađi kadet (mlađi kadet Andrej Samardžija, kadet Marino Mustapić, junior Kristijan Prodanović i mlađi senior Ivan Ososki).

BK Nova Gradiška imao je na Slavonija kupu čak sedmoricu mladih boksača/početnika čijeg se treniranja prihvatio i reprezentativac Filip Poturović (pobjeda Zvonimira Furića), a David Koprivnica petoricu uz tri pobjede (junior David Kuhar, mlađi senior Luka Kovačević i senior Leonardo Sabolec).

Čestitke svim sudionicima na lijepom, uspješnom natjecanju i posebno pokretaču i glavnom organizatoru Nikoli Volareviću, predsjedniku Natjecateljske komisije HBS-a i BK Borova.

Posebne plakete zahvalnice Hrvatskog boksačkog saveza za nesebičnu i punu potporu organizaciji Slavonija kupa i 3. kola Prve Hrvatske boksačke lige u Vukovaru primili su predstavnici: Grada Vukovara, Saveza sportova Vukovarsko-srijemske županije, Zajednice sportskih udruga Grad Vukovara, Sportskih objekata Grada Vukovara i Boksačkog kluba Borovo. Plakete im je dodijelio Dražen Kuhar, član Izvršnog odbora HBS-a i predsjednik Sudačke komisije koji je bio i tehnički delegat boksačkih natjecanja u Vukovaru.

Dane boksa u Vukovaru svi sudionici, uz brojne mečeve u 3. kolu Hrvatske boksačke lige i na Slavonija kupu, iskoristili su za obilazak Grada Heroja, za polaganje cvijeća i paljenje svijeća na Memorijalnom groblju u Vukovaru i kod Memorijalnog centra i grobnice na Ovčari, kod Križa na Dunavu, posjet Vodotornju i ostalim povijesnim destinacijama koja svjedoče o mučeništvu i žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu.

Svi sudionici, boksači i treneri iz svih krajeva Hrvatske, ponosno su isticali da im je posebna čast što su mogli nastupiti u Vukovaru uoči obilježavanja Dana sjećanja, obići i pokloniti se Gradu Heroju.

Posebno se to odnosi na boksačke klubove iz Dalmacije i Istre koji su po lošim vremenskim uvjetima putovali i desetak sati da bi nastupili u Vukovaru: Dubrovnik, Torcida Split, Pit Bull Split, BK Split, Marjan Split, BK Zadar, Sveti Krševan Zadar, Rebel Zadar, Knin, Rovinj, itd…

Memorijalna mjesta na kraju dvodnevnih natjecanja obišli su s mladim boksačima iz Koprivnice i sve službene osobe, suci s glavnim delegatom Draženom Kuharom (članom Izvršnog odbora HBS-a i predsjednikom Sudačke komisije)

C R V E N I    K U TP L A V I    K U T 
kg                     Mlađi kadeti  3×1 min  (16 oz)
1.JS46Andrej Samardžija BK BorovoFran Kuštrin BK Nova Gradiška 3:0 RSC R1
2.JS42Teo Gelić BK KninNoa Ivezić BK Radnički SB 0:3
kg                       KADETI  3×1,5 min  (12 oz)
3.JS60Borna Martinović BK GradiškaMarino Mustapić BK Borovo 0:3 RSC R2
4.48Leon Peić BK Mladost OsijekLukas Fulanović BK Radnički SB 0:3
5.JS60Luka Babić BK Nova GradiškaArijan Abić BK Radnički SB 0:3
kg                       JUNIORI  3×2 min    (12 oz)
6.57David Kuhar BKDavid KoprivnicaLuka ValentaPosavina Kuna 3:0 RSC R1
7.60Leon Zajac BK BorovoNikola Sladetić BK Stršljen Samobor 0:3 WO
8.80+Kristijan Prodanović BK BorovoMatija Dautović BK Nova Gradiška 3:0
9.50Stipe Babić BK David KoprivnicaDominik Raguž BK Radnički SB 0:3 ABD R2
kg                       Ml.SENIORI  3×3 min  (10 oz)
10.67Zvonimir Furić BK Nova GradiškaGrubić Ivano BK David Koprivnica  3: 0 W:O
11.JS67Leon Ljubičić BK Nova GradiškaLuka Kovačević BK David Koprivnica 0:3 RSCI
12.80Martin Prpić BK Mladost OSBorna Blazonija BK Stršljen Samobor 3:0
13.80Mario Buha BK Stršljen SamoborIvano Ososki BK Borovo 0:2 WO
kg                       SENIORI  3×3 min     (10 oz)
14.JS63Lovro Grgić BK Nova GradiškaLeonardo Sabolec BK David Koprivnica O:3 RSC R1
15.86Matija Plazonić BK Posavina kuna SBMislav Juralić BK Mladost OS 3:0 ABD R2

Tekst i fotografije preuzeti sa http://www.boks-savez.hr/

Podijeli: