Udruga za sport i rekreaciju „Top sport“ Vukovar 14. listopada 2023. obilježila Svjetski dan pješačenja

USR „Top sport“ Vukovar u suradnji s HPD „Tikvica“ Županja obilježila je  Svjetski dan pješačenja hodanjem Štitarskim atarima, uz  rijeku Beravu i kroz šumu. Pješačili  smo kroz prekrasnu prirodu i prekrasno uređene stanove..

Uz rijeku Beravu  vidjeti smo različite vrste  ljekovitog bilja i razne vrste gljiva. Naš vodič Marko Filipović upoznao nas je s jestivom vrsta gljiva koje se nazivaju gnojištarke. Nakon branja gljiva i hodanja uz rijeku Beravu naše pješačenje nastavili smo kroz šumu.

Ukupno smo prepješačili oko 12 kilometara. Nakon završenog pješačenja vratili smo se u Lovačku kuću Štitar gdje su naši vrijedni kuhari pripremili roštilj za sve sudionike manifestacije.

Ovom manifestacijom promičemo  pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, namijenjen osobama svih životnih dobi. Osim rekreacije važno je naglasiti i boravak  u prirodi na sviježem zraku i vidjeti sve ljepote ovog kraja. Važno je još naglasiti i prekrasno druženje članica i članova naše Udruge, sklapanje novih prijateljstava i druženje s ljudima koji vole prirodu i rekreaciju.

Zahvaljujemo  našim domaćinima iz HPD „Tikvica“, našem vodiču Marku Filipoviću, Mirku Mađareviću i predsjednici Udruge Nevenki Kovačević na izvrsnom domaćinstvu i edukaciji o prirodnim ljepotama njihovog kraja.

Također se zahvaljujemo Gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga grada Vukovara što su financijski podržali ovu manifestaciju i što podupiru naš rad.

Podijeli: