Tanja Turukalo na Prvenstvu Europe u Moldaviji

Po odluci Europske dizačke federacije ovogodišnje Prvenstvo Europa za  uzraste U15 i U17, održat će se u Moldaviji od  01.-10. srpnja.

Prijavljeno je ukupno  408 natjecatelja ( 188 djevojaka i 220 mladića) iz 36 zemalja.

Boje Republike Hrvatske, u ovako jakoj konkurenciji branit će tri djevojke i to Gabriela Frlan i Chiara Reljac  obje iz Dražica te Vukovarka TANJA TURUKALO.

Evo niti jedno međunarodno natjecanje mlađih uzrasta ne može proći bez Vukovaraca u Reprezentaciji Hrvatske, na ponos klubu, Gradu i Hrvatskoj. 

Nakon što je Tanja postavila mnoštvo rekorda na dosadašnjim natjecanjima i u međuvremenu iako ima samo 14,5 godina, postala državna prvakinja za uzrast U20 i seniore, nije bilo sumnje da će biti pozvana u mladu Reprezentaciju . Tanja će nastupiti u “A” finalu kategorije do 76 kg. i ako se ne dogodi nešto ne predviđeno ili ako je “ne pojede” trema, Tanja će konkurirati za osvajanje odličja.   Hrvatska od svoje samostalnosti u ženskoj konkurenciji nije osvojila niti jedno odličje u dizanju utega, te bi Tanjin priželjkivani uspjeh u Moldaviji bio za sportske anale.

Poziv za Moldaiju stigao je i meni, ali na žalost zbog mojih godina i zato što bi mi boravak po zračnim lukama predstavljao određeno opterećenje, poziv nisam mogao prihvatiti, ali će Tanja biti u “sigurnim rukama”, jer sa njom putuje Predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Boško Čavka, koji je bio 27 godina Izbornik Hrvatske reprezentacije – riječi su Milana Kordića trenera KDU “Vukovar”.

Želimo Tanji sretan put i uspješan nastup u Moldaviji!

Podijeli: