Prvenstvo Hrvatske i Završnica KUPA Hrvatske

U Osijeku se od 2. do 4. lipnja održavalo Prvenstvo Hrvatske i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastike. Ukupno je nastupilo više od 500 natjecatelja i natjecateljica iz cijele Hrvatske.


U subotu 3.lipnja održano je natjecanje u Slobodnom programu, a GK Vukovar je predstavljala Monika Zovko.

Monika je uspješno odradila natjecanje i osvojila 5. mjesto. Od medalje Moniku je dijelilo malo više sportske sreće… Na preskoku je imala pad, što je rezultiralo manjom ocjenom, ali nismo nezadovoljni, jer je ovo prvo veliko natjecanje sa novim – težim preskokom. Vježba na ručama je bila odlična, na gredi može bolje i na kraju na tlu odlična vježba i najveća ocjena u kategoriji.

U nedjelju 4. lipnja se natjecalo u Obaveznom programu. GK Vukovar imao je predstavnice u Ekipnom prvenstvu Hrvatske i Završnici KUPA Hrvatske.

Ekipa Kadetkinje osvojila je 4. mjesto, a pojedinačno: 15. Hana Antunić, 23. Franka Markešić, 27.Ana Vuk, 29. Lea Služek. Ekipa Mlađe juniorke osvojila je 4. mjesto, pojedinačno: 21. Helena Badanjak, 28. Petra Kolarić, 30, Angelina Cvetković, 31. Maja Marković.

Juniorke 18. Vita Panza i 21. Tanja Turukalo.

Ekipa Mlađe seniorke 1. mjesto, pojedinačno 3. Miljana Poznanović, 5. Nikolina Velikić, 7. Ela Vojtkiv, 9. Valentina Mrkonja, 12. Aurora Ristović.

Krajem mjeseca ove natjecateljice pred sobom imaju Pojedinačno prvenstvo grada Vukovara, a zatim u 7. mjesecu slijedi ljetni odmor.

Podijeli: