Manifestacija „Mjesec sporta“

Igre u okviru Mjeseca sporta nastavljene su 24. svibnja 2023. godine u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića igrom učenika prvih i drugih razreda osnove škole u floorball-u. Floorball je dvoranski hokej koji je popularan u skandinavskim zemljama, a radi se o timskoj igri s pet igrača koji hokejskim palicama nastoje ubaciti lopticu u gol.

U natjecanju je sudjelovalo 60 učenika iz šest škola s područja Grada Vukovara i to iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Osnovne škole Mitnica, Osnovne škole Blage Zadre, Osnovne škole Siniše Glavašević, Osnovne škole Nikole Andrića i Osnovne škole Antuna Bauera.

Djevojčice i dječaci prvih i drugih razreda natjecali su se podijeljeni u dvije grupe. Prvoplasirani po grupama su igrali u finalu, a drugoplasirani su igrali za treće mjesto. Igralo se na dva gola te je cilj bio postići pogodak plastičnom lopticom koja se kontrolira plastičnim palicama. Kako se radi o dinamičnoj i vrlo zabavnoj igri učenici su se dobro zabavili.

Najuspješniji su bili učenici Osnovne škole Antuna Bauera, drugo mjesto su osvojili učenici Osnovne škole Mitnica, a treće mjesto učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Zajednica športskih udruga grada Vukovara osigurala je pehare i medalje za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, ali i za sve sudionike natjecanja.

Podijeli: