DAN GOLUBICE PLANINARKE

Ako ste prolazili centrom grada Vukovara, mogli ste vidjeti nasmijanu skupinu ljudi pored šatora i osjetiti miris kave. Bili su to članovi HPD-a „Vučedol“ Vukovar koji su svoje sugrađane htjeli upoznati s planinarenjem i barem na trenutak skrenuti misli sa kiše koja nas neumorno prati ovih dana.

Naime, HPD „Vučedol“obilježava ovih dana 5 godina postojanja i povodom toga okupili smo se u opuštenom izdanju s idejom da ljudima približimo svoje aktivnosti. Naši sugrađani imali su priliku upoznati se s planinarskom opremom, sklopiti i raširiti šator ili samo popiti kavu i ugodno razgovarati sa članovima društva. Imali su priliku pobliže upoznati svoju „golubicu planinarku“, njene pohode, želje, posjećene i planirane vrhove, ma imali su priliku jednostavno podivaniti sa svojom planinarkom iz Vukovara.

Planinarenje je prekrasan sport koji zahtijeva određenu fizičku kondiciju i pripremu, ali planina nam svojom ljepotom sve to vrati i vraća u danima kada nam je to potrebno. Trenutci koje doživimo na usponima čine naše živote bogatijima i zato je jako lijepo biti dio ovoga društva, truditi se, pozitivno razmišljati, pa tako i djelovati. Nije nam cilj bio da Vas pridobijemo, davno smo to ˝napravili˝ˇ, znamo kroz niz pozitivnih komentara koji nam se vraćaju, cilj nam je bio vrlo jednostavan…..prenijeti Vam dio topline koju planina ugrađuje u nas….

Hvala svima na odazivu i pozitivnim reakcijama, a mi ćemo i dalje ponosno hodati uz bok s našom golubicom planinarkom. Marijana Bošnjak, HPD “VUČEDOL” Vukovar

Podijeli: