Manifestacija „Mjesec sporta“

Manifestacija „Mjesec sporta“ nastavljena je 16. svibnja 2023. godine u Sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ odbojkaškim turnirom osnovnih škola s područja grada Vukovara. Manifestacija se organizirala pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, a u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vukovara i  Ženskog odbojkaškog kluba “Enna” Vukovar.

U ime Grada Vukovara i Zajednice športskih udruga grada Vukovara prisutne je pozdravio predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert, poželjevši svim sudionicima uspješno natjecanje.

U natjecanju je sudjelovalo 144 djevojčica iz šest škola s područja Grada Vukovara i to iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Osnovne škole Mitnica, Osnovne škole Blage Zadre, Osnovne škole Siniše Glavašević, Osnovne škole Nikole Andrića i Osnovne škole Antuna Bauera.

Sportsko natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije za djevojčice, peti i šesti razredi, te sedmi i osmi razredi. Obje kategorije su se natjecale podijeljene u dvije grupe. Prvoplasirane po grupama su igrale u finalu, a drugoplasirane su igrale za treće mjesto.

Natjecanje je proteklo u izrazito pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi, a djevojčice su se kroz igru i natjecanje dobro zabavile.

U konkurenciji petih i šestih razreda najuspješnije su bile učenice Osnovne škole Mitnica, drugo mjesto su osvojile učenice Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, a treće mjesto učenice Osnovne škole Antuna Bauera.

U konkurenciji sedmih i osmih razreda najuspješnije su bile učenice Osnovne škole Nikole Andrića, drugo mjesto su osvojile učenice Osnovne škole Antuna Bauera, a treće mjesto učenice Osnovne škole Mitnica.

Zajednica športskih udruga grada Vukovara osigurala je pehare i medalje za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, ali i za sve sudionike natjecanja. Posljednje natjecanje u sklopu manifestacije „Mjesec sporta“ je u floorball-u u kojem će sudjelovati učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola.

Podijeli: