Nikola Busić ukupni pobjednik Proljetne Lige Vukovar

U organizaciji Atletskog kluba Maraton Vukovar, u srijedu 19.4.2023. godine održano je peto, posljednje, kolo Proljetne Lige Vukovar.  Natjecatelji su trčali na pet različitih lokacija u Vukovaru, počevši od vukovarske šetnice uz Dunav, zatim Park šume Adica, atletskog stadiona, Vučedola te samog centra grada Vukovara.

Ideja je bila pružiti trkačima iskustva različitih oblika trčanja, od cestovnog trčanja, preko krosa i traila pa do orijentacije u gradu i omogućiti da upoznaju potencijal grada Vukovara u segmentu outdoor sporta. 

-Imamo atletski stadion, park šumu Adica s trim stazom za kros, zatim Vučedol za trail trčanje i to je nešto čime se ne može pohvaliti puno gradova-rekao je tajnik kluba Stjepan Jelica.

U pet kola nastupilo je preko 300 trkača ukupno, a posebno veseli veliki broj djece od kojih se većina bila redovita svih pet kola. Ligu su podržali trkači iz Belišća, Vinkovaca, Đakova, Osijeka, Ivankova a posebno veseli uspjeh Nikole Busića, člana Ak Maraton Vukovar, koji je osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku nakon pet kola Lige ispred već etabliranih trkača Petra Stankovića i Gorana Sabolića iz AK Maksimir. 

Samo tjedan dana prije, Nikola je osvojio i drugo mjesto u kategoriji u utrci na 5 kilometara u sklopu Osječkog Ferivi polumaratona.

Podijeli: