Vukovarske gimnastičarke najuspješnije u Osijeku

Članice GK Vukovar, pod vodstvom trenera, nastavljaju velikim slovima pisati povijest svoga kluba. 27. 11. 2022. ostat će u povijesti upisan, kao dan sa rekordnim brojem osvojenih odličja.

U nedjelju 27.11. u Sokol centru u Osijeku održano je  4. kolo i proglašenje Završnice KUPA Hrvatske -regija Istok u Osnovnom programu ženske sportske gimnastike. Natjecalo se u četiri kategoriji u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Za GK Vukovar nastupila je 21 natjecateljica i sve su se okitile zlatom, kako na 4. kolu, tako i u Završnici. Sve ekipe GKVukovar osvojile su ekipno 1. mjesta u svim kategorijama.

U ekipi  kadetkinja bile su: Jana Cvetković, Marina Đerđ, Franka Ljubić, Franka Markešić, Una Baždar i Ema Županović. U ekipu mlađe juniorke  bile su: Adrijana Mirosavljević, Ljiljana Gavrilović, Livija Horvat, Elena Jurčević, Lea Služek i Iris Špehar. Kod juniorki u ekipi su bile: Mirjam Jaman, Marijana Mirosavljević, Ana Božanović, Helena Badanjak i Olivera Gavrilović. Najstariju ekipu mlađe seniorke činile su najiskusnije natjecateljice u ovom programu: Dijana Andrašević, Tea Mašić, Lana Skokić i Lana Ernjaković Helena Badanjak.

Ukupno u ekipnoj konkurenciji vukovarske gimnastičarke osvojile su 8 zlata, 4 zlata na 4. kolu i 4 zlata u Završnici KUPA Hrvatske.

U pojedinačnoj konkurenciji vukovarske gimnastičarke su bile odlične.  Dva zlata osvojila je Lea Služek,  jedno zlato i jedno srebro osvojile su  Lana Skokić, Helena Badanjak, Olivera Gavrilović i  Ema Županović,  jedno zlato i jednu broncu osvojile su Lana Ernjaković,  Una Baždar, jedno srebro i jednu broncu osvojila je  Franka Markešić,  jednu broncu osvojile su Iris Špehar i Ljiljana Gavrilović.

Ukupno 18 novih pojedinačnih medalja: 8 zlata, 5 srebra i 5 bronci.

Podijeli: