50. međunarodni plivački miting Mladost-Zagreb

Luka briljirao na prvom nastupu u novoj sezoni 2022./23. na jednom od najvećih plivačkih mitinga u Hrvatskoj!

Plivački klub Vukovar sudjelovao je 12. i 13.11.2022. na jubilarnom 50. međunarodnom plivačkom mitingu Mladost-Zagreb. Na natjecanju je sudjelovalo preko 50 plivačkih klubova iz Hrvatska, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije…

Ovo je ujedno i druga postaja serije natjecanja HEP Grand prix, te smo se u Vukovar vratili s 3 medalje (2 x zlato i 1x srebro) od četiri utrke u kojima smo nastupili .

Za ovakve  rezultate  pobrinuo se  Luka Čarapović!

Luka Čarapović je prvog dana natjecanja plivao utrke u disciplinama 100m leđno I 100m mješovito,te je u kvalifikacijama izborio u obje discipline A finala.

Na 100m mješovito u juniorskoj konkurenciji završio je kao srebrni(2.mjesto) ,a u apsolutnoj kategoriji zauzeo je 7.mjesto isplivavši osobni rekord.

U disciplini 100m Leđno, Luka je potvrdio svoju kvalitetu ,kao jedan od najboljih leđaša u Hrvatskoj,te u juniorskoj konkurenciji zauzeo 1.mjesto,dok je u apsolutnoj kategoriji završio na 6.mjestu s rezultatom 55.99sec

Ovaj rezultat je ujedno i 3.najbolji  rezultat u apsolutnoj kategoriji Hrvatskog plivačkog saveza.

Drugi dan je sudjelovao na utrci 50m leđno ,te je u B finalu isplivao rezultat 25.80sec što je ujedno I 1.mjesto u juniorskoj konkurenciji ,također osobni rekord.

Zadnja disciplina u kojoj je sudjelovao bila je 50m slobodno ,te je s osobnim rekordom 23.89sec završio na 7.mjestu u juniorskoj kategoriji u izrazito jakoj konkurenciji.

Podsjetimo se kako je Luka još uvijek mlađi junior (2006.),te mu je ovo prvi nastup u novoj sezoni 2022./23.u malom bazenu. 

Posljednjih 9.godina nije bilo plivača iz Hrvatskih klubova  koji su plivali brže od njega u njegovoj kategoriji, što nam govori vrijednost rezultata,te da je Luka vrijedan svake podrške ! 

Za natjecanje ga je pripremio trener Ivan Koščević,te ga na istom pratio.

Čestitamo obojica !

Podijeli: