Vukovarske gimnastičarke se okitile zlatom u Banja Luci

Međunarodni turnirm „Dani gimnastike“ je  održan u Banja Luci 6.11.  Svi sudionici ovog natjecanja  pamtit će ovaj događaj po velikom broju natjecatelja i natjecanju do dugo u noć, jer je posljednji turnus završen poslije ponoći.  Natjecateljske kategorije i propozicije natjecanja su malo različite od onih u Hrvatskoj, ali treneri GK Vukovar su malo promijenili vježbe i presložili kategorije u skladu sa propozicijama ovog međunarodnog turnira.  GK Vukovar imao je predstavnice u Slobodnom i Obaveznom programu. Ostvareni rezultati su iznad svih očekivanje, jer su vukovarske gimnastičarke nastupile u najbrojnijoj konkurenciji do sad.

Slobodni program, kategorija Juniorke  pojedinačno  Monika Zovko je osvojila 1. mjesto

Obavezni program Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Hana Antunić, 5. Petra Kolarić, 9. Angelina Cvetković, 12. Ana Vuk i 18. Maja Marković. Ovo je bila najbrojnija kategorija u kojoj je bilo prijavljeno više od 70 natjecateljica

Juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Valentina Mrkonja, 5. Tanja Turukalo, 6. Vita Panza, 8. Nika Budim, 14. Ana Kuzmanović i 19. Ela Andrašević.  Valentina je dva dana pred natjecanje još bila bolesna, ali se naknadno pridružila svojoj ekipi i odradila odlično natjecanje. Pojedinačno je  bila najuspješnija, a ekipi juniorki je donijela najveći broj bodova.

Seniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Miljana Poznanović, 3. Nikolina Velikić, 4. Aurora Ristović, 5. Maja Kell, 6. Ela Vojtkiv i 16. Melani Grganić.  Melani je na žalost imala ozljedu prilikom pada sa grede i iz tog razloga nije mogla po planu završiti natjecanje.

Nakon ovog natjecanja sve vukovarske gimnastičarke su se u svoj grad Vukovar vratile sa zlatom oko vrata, a GK Vukovar bogatiji je za 3 zlata ekipno, 4 zlata pojedinačno i 1 broncu.

Podijeli: