„Gimnastika za sve“

Gimnastički klub Vukovar  nositelj je projekta pod nazivom „Gimnastika za sve“ , koji je sufinanciran od strane Ministarstva  turizama i sporta RH, ukupna vrijednost projekta je 150.000,00 kn, a provodi se do 31.12.2022.  

Program „Gimnastika za sve“ rezultat je domaćeg i inozemnog  iskustva, te prikupljanja najboljih praksi. Temelji se na specifičnom inovativnom pristupu kontinurinaog praćenja razvoja sportskih znanja i vještina, ali i razvoja socijalizacije i integracije djece i mladih. Program se ne temelji samo na sportu, već u njemu sudjeluju trenerica razvoja osobnih vještina, nutricionist te volonteri koji zajedno provode edukativne aktivnosti  za djecu i mlade.

Osim članova GK Vukovar u ovom projektu sudjeluju i članovi udruge „Tko se boji sutra sutra još“.       U subotu je u gimnastičkoj dvorani održan trening za članove udruge u prisustvu roditelja, a pod budnim okom trenera GK Vukovar i trenerice osobnih vještina.  Bila je to prilika za članove udruge da se zabave u specijaliziranom prostoru, da malo vježbaju i međusobno se druže.  Reakcije su bile vrlo pozitivne i već je dogovoren slijedeći termin za ponovni susret i druženje u istom prostoru.

Podijeli: