NIKOLA TODOROVIĆ POBJEDNIK KUPA EUROPSKE UNIJE

Lijepe vijesti stigle su nam iz Španjolske, gdje je četvero članova Kluba dizača utega “Vukovar”, branilo boje Republike Hrvatske na Kupu Europske unije za mlade sportaše.

Naš NIKOLA TODOROVIĆ u konkurenciji natjecatelja do 17 godina, nije imao dostojnog protivnika i sa rezultatima od 117 kg. u trzaju, 136 kg. u izbačaju i 253 kg. u biatlonu i ostvarenih 328 sinclair bodova, “pomeo” je konkurenciju, ostavivši drugoplasiranog za 21 sinclair bodova, postavši pobjednikom za uzrast U17.

Rezultat u trzaju je novi državni rekord, dok je u biatlonu izjednačen.

Podigao je Nikola u izbačaju i 140 kg., što je gotovo dvostruko više od njegove tjelesne težine, ali nažalost odlukom sudaca pokušaj nije priznat.

U konkurenciji natjecateljica do 15 godina, nastupila je ŽELJKA MILJKOVIĆ sa 63+75=138 kg. i  sa ostvarenih 180 bodova plasirala se na osmo mjesto.

U konkurenciji U17, nastupila je NATAŠA DERMIČEK sa 52+66=118 kg. i , 168 bodova, osvojivši jedanaesto mjesto.

DAVID TODOROVIĆ je branio boje Republike Hrvatske u konkurenciji U20 i sa rezultatima od 105+125=230 kg. i  286 bodova, osvojio je sedmo mjesto.

U Španjolskoj je nastupilo 13 ekipa a Hrvatska je  peta u muškoj a osma u ženskoj konkurenciji.

Imati četiri natjecatelja u Hrvatskoj Reprezentaciji, samo po sebi imponira a kada među njima imate “zlatnog momka” pobjednika natjecanja, kud ćeš veće sreće za trenera i sve u klubu !

Dokazali smo da proteklih desetak godina postojanja kluba nismo radili “sizifov” posao, nego da smo stvorili nešto vrijedno, što pronosi ime našeg Grada i Republike Hrvatske diljem Europe i svijeta.

Nadamo se da će to prepoznati i odgovorni u Gradu i Zajednici športskih udruga i da će biti malo više razumijevanja za naše buduće potrebe, jer da bi se išlo naprijed, potrebno je našim Reprezentativcima osigurati, adekvatnu prehranu i bolje uvjete natjecanja a ne da su smješteni u naj jeftinijim apartmanima, hrane se u fast foodovima, kako bi imali dovoljno sredstava za izvršenje programa natjecanja, jer ova djeca to zaslužuju – riječi su Milana Kordića trenera kluba.

Podijeli: