POJEDINAČNO PRVENSTVO GRADA VUKOVARA U ŽENSKOJ SPORTSKOJ GIMNASTICI

U Adici je 19.06.2022. održano Pojedinačno prvenstvo grada Vukovara.  Organizacija ovog natjecanja je bila veliki izazov, jer  ovo prvi  puta da se jedno gimnastičko natjecanje u našem gradu odvija na otvorenom. Bez obzira na zahtjevnost organizacije, sve je bilo u najboljem redu i samim natjecateljicama je bio veliki izazov natjecanje u novim uvjetima. Bila je to prilika  da veći broj publike prati natjecanje i uživa u vježbama vukovarskih gimnastičarki. 

Natjecale su sve članice natjecateljske grupe GK Vukovar, bez obzira na natjecateljski program, jer su na ovom natjecanju svi radili isti program. Najveća raznolikost je bila vidljiva u vježbama na parteru, koje su,  natjecateljice GK Vukovar, izvodile na akrobatskoj stazi na napuhivanje. Sve natjecateljice su same sebi birale glazbu i slagale vježbe i svi prisutni su imali priliku uživati  u kvalitetnim i lijepim koreografijama, kao i u dosta zahtjevnoj akrobatici.

Natjecanje se odvijalo u dvije discipline: preskok i parter (tlo), u četiri kategorije. Brojčano stanje po kategorijama je bilo slijedeće: kadetkinje 15 natjecateljica, mlađe juniorke 11 natjecateljica, juniorke 7 natjecateljica i mlađe seniorke  5 natjecateljica, ukupno je na  ovom natjecanju nastupilo 38 natjecateljica.

Kadetkinje 
Preskok: 1. Antunić Hana , 2. Angelina Cvetković, 3. Ana Vuk
Parter: 1. Antunić Hana , 2. Angelina Cvetković

Mlađe juniorke:
Preskok: 1. Ana Kuzmanović, 2. Atina Simić, 3. Maja Marković
Parter: 1. Petra Kolarić, 2. Ana Kuzmanović, 3. Maja Marković

Juniorke:
Preskok: 1. Monika Zovko, 2. Valentina Mrkonja, 3. Vita Panza
Parter: 1. Monika Zovko, 2. Valentina Mrkonja, 3. Vita Panza 

Mlađe seniorke:
Preskok: 1. Miljana Poznanović, 2. Nikolina , Velikić 3. Aurora Ristović
Parter: 1. Miljana Poznanović, 2. Aurora Ristović,3. Nikolina Velikić

Bilo je to posljednje natjecanje u prvom dijelu sezone, koje su vukovarske gimnastičarke vrlo uspješno odradile. Slijede još kratko treninzi i nekoliko aktivnosti, zatim odmor u 7. mj. i ljetne pripreme u 8. mj.

Podijeli: