Vukovarske gimnastičarke Monika, Miljana, Nikolina, Ela i Aurora Viceprvakinje Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici održano je u Osijeku  3. –  5. 6.  Bilo je to do sad najbrojnije državno prvenstvo, na kojem je nastupilo više od 550 natjecatelja i natjecateljica.

Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u Slobodnom i Obaveznom programu.

U subotu je održano PH u slobodnom programu, a GK Vukovar imao je jednu predstavnicu u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji juniorke  Moniku Zovko. Moniki je ovo bilo prvo državno prvenstvu u juniorskoj konkurenciji i očekivanja nisu bila velika, niti od kluba, niti od Monike.      
Monika je svoj program korektno odradila, uz male poteškoće na gredi, stabilnu vježbu na ručama i odličan preskok i parter. Osvojila je odlično 2. mjesto,  okitila se srebrnom medaljom i osvojila titulu juniorske viceprvakinje hrvatske u Slobodnom programu.

U nedjelju je održano PH u Obaveznom programu ŽSG, a prvo su nastupile najmlađe predstavnice GK Vukovar kadetkinje u pojedinačnoj konkurenciji. Kadetkinje su vrlo uspješno odradile natjecanje i ostvarile slijedeće rezultate: 5. Hana Antunić, 18.Ana Vuk i 23. Angelina Cvetković. Uz samo malo više sportske sreće Hana je mogla osvojiti brončanu medalju od koje ju je dijelilo 0,233 B

U drugom turnusu nastupile su mlađe juniorke u pojedinačnoj konkurenciji i juniorke  u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Mlađe juniorke su ostvarile ovaj plasman: 17. Atina Simić, i 27. Petra Kolarić. Juniorke su ekipno osvojile 3. mjesto i brončanu medalju, a pojedinačno je ovakav redoslijed: 5. Valentina Mrkonja , 13. Tanja Turukalo, 17. Maja Kell, 19. Vita Panza, 21. Nika Budim i 33. Melani Grganić

U posljednjem trećem, turnusu nastupile su mlađe seniorke. Iako ekipa nije bila u punom sastavu,  mlađe seniorke odlično su odradile natjecanje. Osvojile su ekipno 2. mjesto, srebrne medalje i titulu viceprvakinje Hrvatske u kategoriji mlađe seniorke Obaveznog programa.  Pojedinačno su osvojile slijedeća mjesta: 8. Miljana Poznanović, 9. Nikolina Velikić, 19 Ela Vojtkiv i 23. Aurora Ristović Konkurencija je bila vrlo jaka i brojna, što je i očekivano, a razlike u bodovima su minimalne i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji.

GK Vukovar imao je svoje predstavnice u sudačkim redovima,  na PH sudile su nacionalne sutkinje Martina i Bosiljka Stojšić.

Treneri i uprava GK Vukovar ponosni su na svoje članice i na ostvarene rezultate.

Podijeli: