Vukovarske gimnastičarke uspješne u Slavonskom Brodu i Osijeku

U subotu 7.5. u Slavonskom Brodu održano je 3. Kolo kvalifikacija za Za završnicu i Prvenstvo Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici za Obavezni program. Bila je to posljednja prilika za sve gimnastičarke, da što bolje odrade natjecanje i izbore nastup na najvažnije natjecanje u godini.

Vukovarske gimnastičarke su uspješno predstavile svoj klub i grad i ostvarile zavidne rezultate. Iako ekipe nisu nastupile u punom sastavu, rezultati su bili na visokoj razini.
U kategoriji kadetkinja Lana Antunić osvojila je 1. mjesto i okitila se zlatom, 5. Angelina Vcvetković i 6. Ana Vuk.

Mlađe juniorke ekipno 2. mjesto, a pojedinačno 7. Maja Marković, 8. Petra Kolarić, 10. Ana Kuzmanović, 13. Ela Andrašević i 15. Lana Antunić.

Juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Maja Kell, 2. Valentina Merkonja, 3. Tanja Turukalo, 5. Vita Panza i 6. Nika Budim.

Mlađe seniorke ekipno 1. Pojedinačno: 2. Miljana Poznanović, 3. Nikolina Velikić, 9.Ela Vojtkiv i 11. Petra Petričević.

U nedjelju 10.5. u Osijeku u Sokol centru održano je 3. Kolo kvalifikacija za Slobodni program ženske sportske gimnastike.

Gimnastički klub Vukovar imao je samo jednu predstavnicu Moniku Zovko, koja se natjecala u kategoriji juniorki. Monika je osvojila 1. mjesto i potvrdila da je najbolja juniorka Slobodnog programa u regiji Istok.

Nakon ovog uspješnog gimnastičkog vikenda GK Vukovar bogatiji je za 2 zlata i 1 srebro ekipno, te 3 zlata, 2 srebra i 2 bronce pojedinačno.

Svi klubovi s nestrpljenjem očekuju službeno izvješće delegat HGS-a, sa popisom ekipa i pojedinki, koje su izborili nastup na Završnici i Prvenstvu Hrvatske.

Podijeli: