GODINA USPJEHA KLUBA DIZAČA UTEGA „VUKOVAR“

Unatoč otežanim uvjetima rada zbog epidemije, osvojeno 78 odličja na državnim Prvenstvima i postavljeno 37 državnih rekorda

Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ s puno uspjeha završili su natjecateljsku 2021. godinu, osvojivši ukupno 78 odličja sa državnih Prvenstava i postavili su 37 novih državnih rekorda, dok su put Vukovara stigli pehari ekipnim Prvacima RH za uzrast U15 (muški), U17 (muški i ženski), U20 (muški i ženski) i pehari namijenjeni apsolutnim pobjednicima Prvenstva RH uzrasta U17 a osvojili su ih NATAŠA DERMIČEK I NIKOLA TODOROVIĆ.

U ekipnim Prvenstvima seniora i Kupu RH, osvojena su četvrta mjesta o obje spolne konkurencije a četvrto mjesto muških je do sada najviši plasman kluba u konkurenciji 9 najboljih hrvatskih klubova.

Mladi članovi kluba , branili su boje Republike Hrvatske na Europskim i svjetskim Prvenstvima i Kupu Europske unije.

Kronološki redoslijed natjecanja :

Natjecateljska sezona je započela u ožujku organizacijom „Otvorenog Prvenstva Vukovara“, natjecanjem kojim obilježavamo Dan osnivanja kluba a koji ove godine zbog epidemije nije imao međunarodni karakter jer su nastupili samo domaći klubovi. KDU „Vukovar“ je ekipni pobjednik a Nataša Dermiček i Nikola Todorović su apsolutni pojedinačni pobjednici.

U Ožujku je u Zagrebu održano Pojedinačno Prvenstvo RH za uzrast U15, na kojem je osvojeno 6 zlata, 3 srebra i pehar ekipnog pobjednika i I. kolo Ekipnog Prvenstva RH na kojem je ostvaren plasman na 5-to mjesto.

U travnju je u Zagrebu održano Ekipno Prvenstvo RH za žene (Nataša Dermiček, Emina Kondić, Hermana Dermiček i Ana Crnjac) gdje je ostvaren plasman na četvrto mjesto.

U lipnju naš NIKOLA TODOROVIĆ, brani boje Republike Hrvatske na Prvenstvu svijeta u Uzbekistanu i osvaja 16-to mjesto.

Krajem lipnja u Zagrebu je održano Pojedinačno Prvenstvo RH za seniore, gdje je osvojeno 7 zlata, 4 srebra i  4 bronce.

Početkom srpnja slijedi reprezentativni nastup na Malti na Kupu Europske unije gdje Nataša Dermiček osvaja 9 mjesto a Nikola Todorović je 5-ti.

U kolovozu su u Splitu održano Prvenstva RH za uzraste U20 i U23 na kojem je osvojeno 18 zlata, 9 srebra i pehari ekipnih pobjednika u obje spolne konkurencije.

Krajem kolovoza slijedi reprezentativni nastup na Prvenstvu Europe za uzrast U17 u Poljskoj, gdje boje Republike Hrvatske brane Nataša Dermiček (12.mjesto), Nikola Todorović (12.) i David Todorović (13.)

Početkom listopadu na Prvenstvu svijeta za uzrast U17 u Saudijskoj Arabiji u dresu sa državnim grbom, ponovo su Nataša Dermiček i Nikola Todorović, plasirajući se na deseto i deveto mjesto na svijetu.

Krajem listopada u Splitu je održano Pojedinačno Prvenstvo RH za uzrast U17 i  II. Kolo ekipnog Prvenstva RH za seniore, na kojima je osvojeno 8 titula prvaka Hrvatske, oboreno 5 državnih rekorda i osvojeni pehari ekipnih pobjednika (ženski i muški), kao i pehari apsolutnih pojedinačnih pobjednika (Nataša i Nikola), dok je seniorska ekipa zauzela treće mjesto.

U studenom klub organizira Međunarodno natjecanje „U ČAST ŽUPANIJI“, povodom Dana Županije na kojem je ekipni pobjednik, dok je u pojedinačnoj konkurenciji osvojeno mnoštvo odličja i 6 pehara po uzrastima.

Krajem studenog u Osijeku je održano III. Kolo (završno) Ekipnog Prvenstva RH i Kup RH za muške i ženske. Osvojena su četvrta mjesta u ekipnim natjecanjima a 17 puta su naše Nataša Dermiček (11) i Željka Miljković (6) pomicale granice državnih rekorda za mlađe uzraste.

Krajem prosinca održano je Prvenstvo kluba pod nazivom „U SUSRET BOŽIĆU“ na kojem su se natjecali dečki protiv cura, na kojem su svi nagrađeni odličjima a klub je peharima nagradio svoje najuspješnije članove za ostvarene rezultate u 2021. godini a nagrade su primili NATAŠA DERMIČEK i NIKOLA TODOROVIĆ.

U ostvarenju ovih rezultata svoj doprinos su dali: Željka Miljković, Mija Ileš, Emina Kondić, Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Bruno Prokop, David Miljković, Srđan Mrđenov, Sergej Divljaković, Nemanja Tubić, Mario Milčinović, Leon Artuković, Nikola Todorović, Ognjen Vasić, David Todorović, Sergej Gavrovski i Kristijan Bertran.

Gore nabrojani impozantni uspjesi kluba su dokaz da se dobro radilo u klubu, iako zbog korone u otežanim uvjetima, da klub ima mlade Reprezentativce Hrvatske koje treba poticati kako bi na svojim međunarodnim natjecanjima pronosili ime našeg Grada i Republike Hrvatske, diljem Europe i svijeta !

Podijeli: