Nastup PLK ˝Adamas˝ na ˝Eluir Classic Powerlifting & Bench Press˝

U Virovitici je 18. i 19. prosinca održano zadnje natjecanje u powerliftingu i bench pressu za ovu godinu na kojem su sudjelovali i predstavnici PLK ˝Adamas˝ iz Vukovara te ostvarili odlične rezultate.

Prvi dan natjecanja u powerliftingu su nastupali Šimun Crnomarić, Nemanja Živanović i Nikola Popović. Šimun je u kategoriji juniora do 74 kg osvojio zlatnu medalju sa čučnjem od 172.5 kg, bench pressom od 135 kg i deadliftom od 195 kg.

Nikola Popović je nastupio u kategoriji juniora do 120 kg i osvojio zlatnu medalju sa čučnjem od 160 kg, bench pressom od 92.5 kg i deadliftom od 200 kg. Nikola je bio i jedan od sportaša koji su od strane HZTA izabrani za testiranje na doping; uredno je prošao testiranje bez ikakvih problema.

Nemanja Živanović je u debitantskom nastupu osvojio 4. mjesto u jakoj konkurenciji juniora do 93 kg sa čučnjem od 195 kg, bench pressom od 102.5 kg i deadliftom od 202.5 kg.

Drugi dan natjecanja je bio rezerviran za powerlifterice i benchere. Andrijana Kampić debitirala je u powerliftingu u kategoriji kadetkinja do 57 kg i osvojila 2. mjesto sa čučnjem od 77.5 kg, bench pressom od 35 kg i deadliftom od 95 kg. Povukla je i 100 kg na deadliftu no pokušaj nije bio priznat.

Zdenka Štimac je nastupila u kategoriji Master 3 do 69 kg kao najstarija natjecateljica na ovom natjecanju sa 62 godine te općenito ikad u hrvatskom powerliftingu. Zbog zdravstvenih tegoba je odradila samo ˝openere˝ zbog vlastite želje da joj natjecanje ne propadne i da ne zakine klub za bodove. U subotu je bila izrazito loše, no u nedjelju je odradila vrhunski posao unatoč bolovima, nelagodi i strahu. Gospođa Zdenka svima može biti uzor i primjer čelične volje i sportskog duha.
Osvojila je 1. mjesto u svojoj kategoriji i zlatni pehar u apsolutnoj kategoriji Master III sa čučnjem od 60 kg, bench pressom od 32.5 kg i deadliftom od 85 kg.

U bench pressu su Adamas predstavljali Zvonimir Nikolić i Zoran Lovrić. Zvonimirov bench press od 130 kg je bio dovoljan za zlatnu medalju u kategoriji seniora do 120 kg. Zoran je u kategoriji Master 2 do 93 kg osvojio je zlatnu medalju i zlatni pehar sa bench pressom od 150 kg.

Adamas se može pohvaliti i novim nacionalnim sucem; predsjednik i trener kluba, Željko Đitko, uspješno je položio sudački ispit.
Powerlifting klub ˝Adamas˝ se ovim putem zahvaljuje organizatorima natjecanja, Hrvatskom powerlifting savezu i PLK ˝Virovitica˝ na ukazanoj prilici i vrhunskoj organizaciji. Velika hvala i Gradu Vukovaru na financijskoj potpori za nastup na ovom natjecanju te VuGym-u u okviru Sportskih objekata Vukovar za pružanje optimalnih uvjeta za pripreme članova kluba.

Iduće natjecanje na rasporedu bit će Državno prvenstvo u ožujku 2022. godine.

Podijeli: