24 ZLATA 3 BRONCE I 4 PEHARA i 5 REKORDA ZA VUKOVARCE

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza u Splitu je održano Prvenstvo Hrvatske za uzrast U17 i  II. Kolo Ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore.

Mladi članovi KDU „Vukovar“, prema očekivanju su bili uspješni u kadetskom dijelu natjecanja, te su „pomeli“ stol sa nagradama osvojivši 24 zlata, 3 bronce i sva četiri pehara ponuđena za osvajanje.

Prvaci Hrvatske su : Nataša Dermiček do 55 kg., Emina Kondić do 64 kg., Željka Miljković do 71 kg., David Miljković do 49 kg., Srđan Mrđenov do 61 kg., Nikola Todorović do 73 kg., David Todorović do 81 kg. i Sergej Gavrovski +102 kg., dok je Ognjen Vasić do 89 kg. bio treći.

Odličja su se dijelila u sve tri dizačke discipline, te su najuspješniji osvajali po tri odličja.

Nataša Dermiček i Nikola Todorović, osvojili su pehare kao najuspješniji pojedinci a još dva pehara za najuspješnije ekipe stigla su u Vukovar i slijedi proširenje police trofeja kluba.

Niti ovaj put mladi Vukovarci nisu zakazali u postavljanju novih državnih kadetskih rekorda, jer je Nataša Dermiček  četiri puta postavljala nove ovaj put u nižoj kategoriji do 55 kg. sa 53 kg. u trzaju, 66 kg. u izbačaju i 118 i 119 kg. u biatlonu a Nikola Todorović je sa 111 kg. u trzaju postavio novi rekord za kategoriju do 73 kg.

Ova kadetska ostvarenja su bila većinom i očekivana, dok je u seniorskom dijelu KDU „Vukovar“ bio veliko iznenađenje i sa svojom mladom ekipom  u susretu najboljih hrvatskih klubova osvojivši odlično treće mjesto iza pobjednika DK „Metalac“ iz Zagreba i KDU „Osijek“ a ispred najuspješnijeg kluba u povijesti hrvatskog dizanja utega ekipe KDU „Split“ i peterostrukog prvaka Hrvatske ekipe DK „Slavonija“.

Očekivan je uspješan nastup u kadetskom dijelu natjecanja, a ono što smo ostvarili u seniorskom dijelu, ravno je senzaciji ! Nakon prvog kola bili smo u sredini prvenstvene ljestvice od devet klubova na petom mjestu i takav smo plasman očekivali u Splitu. Naši mladi natjecatelji nisu mislili tako i obradovali su nas, pobijedivši uz ostale još i dva do sada najuspješnija hrvatska kluba – zadovoljstvo ne kriju svi u klubu.

Ovom uspjehu svoj doprinos su dali : Nikola Todorović sa 111+132=243 kg., David Todorović sa 100+120=220 kg., Mario Milčinović sa 92+130=222 kg. , Leon Artuković sa 106+126=232 kg. i Kristijan Bertran sa 125+160=285 kg.

Čestitke svima na ostvarenim uspjesima !

Uprava kluba

Podijeli: