NATAŠA DERMIČEK I NIKOLA TODOROVIĆ U TOP 10 NA PRVENSTVU SVIJETA

U gradu Jeddahu (Đedi) u Saudijskoj Arabiji , održava se Prvenstvo svijeta za kadete, na kojem će nastupiti 223 natjecatelja iz 51 zemlje.

Boje Republike Hrvatske na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega svijeta, branilo je dvoje članova Kluba dizača utega „Vukovar“ i to veoma uspješno, postavivši šest novih državnih rekorda.

NATAŠA DERMIČEK je nastupila u kategoriji do 59 kg. i sa rezultatima od 53 kg. u trzaju, 66 kg. u izbačaju i 119 kg. u biatlonu, plasirala se na deseto mjesto.

Tijekom natjecanja Nataša je pet puta pomjerala granice državnih rekorda za kadetkinje sa 53 kg. u trzaju, 64 i 66 kg. u izbačaju i 117 i 119 kg. u biatlonu.

NIKOLA TODOROVIĆ je nastupio u kategoriji  do 73 kg. i sa rezultatima od 110 kg. u trzaju, 134 kg. u izbačaju i 244 kg. u biatlonu zauzeo je deveto mjesto.

Rezultat u trzaju je izjednačen državni kadetski rekord Korona Prijića a rezultat u biatlonu novi je državni rekord.

Prije odlaska za Saudijsku Arabiju, priželjkivali smo plasmane u prvih petnaest a evo, ostvarenja naših mladih reprezentativaca su daleko bolja !

Tijekom 2021. godine unatoč koroni, naši mladi Reprezentativci, pronosili su ime Vukovara, nastupima u dresu sa državnim grbom nastupima na Kupu Europske unije te na Europskim i svjetskim prvenstvima na Malti, Uzbekistanu, Poljskoj i Saudijskoj Arabiji, te njihovi nastupi nisu slučajnost ! Nadamo se da će ove mlade promotore Vukovara u svijetu prepoznati i odgovorni u Gradu i Zajednici športskih udruga Vukovara i omogućiti im bolji tretman, kako bi ostvarili još bolje rezultate a dosadašnjim ostvarenjima su dokazali da to zaslužuju !

Podijeli: