15 GODINA GIMNASTIČKOG KLUBA VUKOVAR

Gimnastički klub Vukovar osnovan je 2006. godine, a osnivači su bili Ankica Paun, Đorđe Stojšić, Bosiljka Stojšić, Danijel Rehak, Željka Gaćeša, Ivan Penava, Janoš Kery, Tomislav Ruskaj, Petar Mlinarić, Davor Šijanović i Lucija Špoljarić-Perhat.

Svečanost obilježavanja 15. obljetnice djelovanja GK Vukovar održana je u restoranu Nada Vukovar, 11.9.2021. Događaj su uveličali gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, osnivači i uprava. Bila je to prilika da se na jednom mjestu okupe najuspješnije članice od osnivanja do danas. Natjecateljice, koje su vježbale na samom početku prisjetile su se kako je bilo trenirati na školskim spravama i iskreno se dive u kakvim uvjetima vježbaju današnji članovi. Prisjetili su se svi kako je bilo prvih pet godina u školskim dvoranama i ovom prigodom se još jednom zahvalili OŠ Antuna Bauera, OŠ Blage Zadre i OŠ Nikole Andrića, koji su omogućili prvim natjecateljicama da se pripremaju u njihovim dvoranama. Drugih pet godina treniralo se na Trpinjskoj cesti u ne obnovljemnom prostoru nekadašnje Mjesne zajednice i u tom periodu primili smo donacije gimnastičkih sprava Grada Požege i GK MZM iz Čakovca i počeli smo kupovati svoje gimnastičke sprave.

Posljednjih pet godina, zahvaljujući Gradu Vukovaru, treninzi se provode u gimnastičkoj dvorani, a spave u novoj dvorani GKV je kupio vlastitim sredstvima. Svi su jednoglasni u mišljenju da je u proteklom peridu ostvareno jako puno, kako u opremanju dvorane, tako i u ulaganju u trenerski i sudački kadar.

Na početku je sve prisutne pozdravila je predsjednica GKV Ankica Paun, a kratko su se obratili gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Dodjeljene su zahvalnice osnivačima i upravi GKV, Gradu Vukovaru, Studiu DEA Dream i restoranu Nada, plakete svim trenerima i sutkinjama, kao i najuspješnijim članicama u proteklih 15 godina.

Podijeli: