PRVENSTVO EUROPE UZRAST U17: NATAŠA I NIKOLA 12. A DAVID 13. U POLJSKOJ

Mladi Reprezentativci članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, branili su boje Republike Hrvatske na ovogodišnjem Prvenstvu Europe za uzrast U17, koje je održano u gradu Ciechanowu u Poljskoj.

U dresu sa državnim grbom, nastupili su NATAŠA DERMIČEK u kategoriji do 55 kg. i sa rezultatima od 51+65=116 kg., ostvarila je plasman na 12-to mjesto. U kategoriji do 73 kg. nastupio je NIKOLA TODOROVIĆ i sa rezultatima od 105+126=231 kg. osvojio je također 12-to mjesto. U kategoriji do 81 kg. nastupio je DAVID TODOROVIĆ i sa 100+117=217 kg., ostvario je plasman na 13-to mjesto.

Sam nastup troje Vukovaraca  u državnoj reprezentaciji na Prvenstvu Europe je uspjeh, kako za Klub dizača „Vukovar“, tako i na ponos Gradu Vukovaru.

Najavljen je očekivani plasman među 15 najboljih, što su naši Reprezentativci i ostvarili.

Za nešto više potrebni su bolji uvjeti i pristup ovom sportu, jer dok su uz reprezentativce iz drugih zemalja na natjecanjima prisutni cijeli timovi stručnjaka, uz naše nije bilo mjesta niti za njihovog trenera.

Grad Vukovar u sadašnjem trenutku nema drugih Reprezentativaca osim članova KDU „Vukovar“, te se u klubu nadaju da će Grad u suradnji sa Zajednicom športskih udruga, korigirati svoj Pravilnik o stipendiranju sportaša (kako je obećano na prijemu kod Dogradonačelnika ) i da će time ovi mladi Reprezentativci steći pravo na 500 kuna stipendije, koja im je prijeko potrebna za pojačanu ishranu i nabavku proteina, vitamina i drugih suplemenata potrebnih za daljnji uspješan rad i tako rasteretiti kućni proračun roditelja.

Čestitamo našim Reprezentativcima na ostvarenim rezultatima i primjerenom ponašanju na i izvan sportskog borilišta !

Uprava kluba

Podijeli: