VUKOVARAC NIKOLA TODOROVIĆ ŠESNAESTI NA SVIJETU

U gradu Taškentu u dalekom Uzbekistanu, do 31. svibnja, održava se ovogodišnje Prvenstvo svijeta za uzrast U20 , na kojem će nastupiti 244 natjecatelja iz 53 zemlje.

Klub dizača utega „Vukovar“ u svojih nešto više od osam godina postojanja, dao je nekolicinu mladih Reprezentativaca, koji su predstavljali svoju zemlju na Kupu Europske unije, Mediteranskom kupu  Europskim

Prvenstvima za uzraste U15, U17 , U20, i za seniore, Olimpijskim igrama mladih u Argentini, ali nismo još imali predstavnika na svjetskim prvenstvima.

Sada se i to promijenilo i u malobrojnoj Hrvatskoj reprezentaciji nalazi se i Vukovarac Nikola Todorović koji je nastupio u kategoriji do 73 kg. i rezultatima od 100 kg. u trzaju, 120 kg. u izbačaju i 220 kg. u izbačaju plasirao

se na izvrsno šesnaesto mjesto.

Prije odlaska na ovo Svjetsko Prvenstvo priželjkivali smo plasman u prvih dvadeset a evo Nikola nas je obradovao sa još boljim plasmanom, što je veliki uspjeh za ovog šesnaestogodišnjaka, koji je bio najmlađi natjecatelj.

Rezultatski smo očekivali podignutu koju kilu više, ali na to je malo utjecala trema nastupa na ovako velikom natjecanju i što uz sebe nije imao svog trenera.

Nikola je u potpunosti opravdao poziv Izbornika i dostojno predstavljao svoj klub, svoj Grad Vukovar i Republiku Hrvatsku, stekao potrebno iskustvo i od njega možemo očekivati dobre rezultate sa međunarodnih

natjecanja koja ga još očekuju u ovoj godini.

Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru i Zajednici športskih udruga Grada Vukovara, koji se brinu za svoje kvalitetne sportaše i koji su donijeli odluku da Nikolu nagrade sportskom opremom.

Čestitamo Nikoli na ostvarenom uspjehu u Uzbekistanu !

Uprava kluba

Podijeli: