NIKOLA TODOROVIĆ NA PRVENSTVU SVIJETA

Odlukom Međunarodne dizačke federacije IWF, ovogodišnje Prvenstvo svijeta za uzrast U20, održat će se u vremenu od 21-31.svibnja u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu.

Dobra je vijest da nakon duge stanke zbog korona virusa, kreču međunarodna natjecanja dizača utega a još bolja da će na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega, nastupiti i jedan Vukovarac.

Odlukom izbornika mlade Hrvatske reprezentacije, Hrvatska će u Uzbekistanu imati tri natjecatelja, Dina Đalu iz KDU „Split“, Antony Krištu iz DK „Slavonija“ iz Osijeka i Nikolu Todorovića iz KDU „Vukovar“.

Biti sudionik tako male Hrvatske reprezentacije na Prvenstvu svijeta je veliko priznanje kako za Nikolu, tako i za Klub dizača utega „Vukovar“ i Grad Vukovar.

Nikola će nastupiti u kategoriji do 73 kg. i sa svojih 16 godina će biti jedan od najmlađih natjecatelja.

Od Nikole se očekuje da u dalekom Uzbekistanu, dostojno predstavi svoj klub, svoj Grad Vukovar i Republiku Hrvatsku.

Svi mi želimo dobar rezultat i dobar plasman naših sportaša, pa tako i ovaj put, iako plasman nije primaran jer sa svojih 16 godina i činjenicu da će se nadmetati i sa 4 godine starijim suparnicima, ne može se očekivati ništa spektakularno  i plasman među prvih dvadeset bi bio veliki uspjeh.

Dizanje utega je u nekim državama nacionalni sport u nekima nije ali se puno više ulaže, tako da će uz većinu natjecatelja uz izbornike i trenere biti i liječnici, fizioterapeuti i psiholozi, dok uz našeg Nikolu nema uvjeta da bude niti njegov trener.

U takvim uvjetima sam plasman na Prvenstvo svijeta je uspjeh i Nikoli želimo sretan put u daleki Uzbekistan i da nas obraduje dobrim rezultatima !

Uprava kluba

Podijeli: