GODINA USPJEHA KLUBA DIZAČA UTEGA „VUKOVAR“

U 2019. POSTAVLJENA  82 NOVA DRŽAVNA REKORDA, OSVOJENO 67 ODLIČJA NA DRŽAVNIM PRVENSTVIMA I  11 NASTUPA ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU

   Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, tijekom prošle godine uspješno su nastupili na svim natjecanjima po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, na raznim turnirima u zemlji i inozemstvu, branili boje Republike Hrvatske na Europskim Prvenstvima, Kupu Europske unije, Mediteranskom Kupu , XVI. Women weightlifting Grand Prix natjecanju pod pokroviteljstvom IWF (međunarodne svjetske dizačke federacije) a klub je uspješno organizirao međunarodne turnire „Otvoreno Prvenstvo Vukovara“ povodom Rođendana kluba i „Kup Grada Vukovara“ povodom Dana Grada.

Teško je bilo sve uspješne rezultate sumirati, ali smo došli do impozantnih brojki od  67 odličja sa Prvenstava Hrvatske (turnire nismo računali), 82 nova državna rekorda i 11 nastupa za Hrvatsku Reprezentaciju.

Toliko odličja  je bilo moguće osvojiti nastupom na svim Prvenstvima Hrvatske U15, U17, U20 i seniori u obje spolne konkurencije a odličja se dodjeljuju u sve tri dizačke discipline.

Titule pojedinačnih prvaka Hrvatske su osvajali : Željka Miljković, Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Srđan Mrđenov, David Todorović i Nikola Todorović.

Djevojke su u ekipnom Prvenstvu Hrvatske druge a u Kupu RH četvrte, dok su dečki šesti u Prvenstvu i sedmi u Kupu za seniore a nastupaju  sa ekipama sastavljenim od natjecatelja mlađih uzrasta.

Državni rekorderi za mlađe uzraste su : Željka Miljković sa 9 postavljenih rekorda, Nataša Dermiček sa 36 rekorda, Hermana Dermiček sa 21 rekordom, Ana Crnjac sa 12 rekorda i Nikola Todorović sa 4 rekorda.

U dresu sa Državnim Grbom  nastupile su Željka Miljković i Nataša Dermiček  u Ljubljani na XVI. Women weightlifting Grand Prix natjecanju, gdje je Željka pobjednica u konkurenciji „kids“ U12 a Nataša je treća u konkurenciji „girls“ U14 .

Nataša Dermiček, Hermana Dermiček i Nikola Todorović, nastupili su na VI. Kupu Europske unije u Irskoj, gdje Nataša osvaja sedmo a Hermana osmo mjesto, dok Nikola osvaja brončano odličje.

Na seniorskom Prvenstvu Europe održanom u Gruziji, Ana Crnjac je deseta a Hermana Dermiček petnaesta.

Na EP za juniore u Rumunjskoj Ana je četvrta a Hermana osma.

U San Marinu na Mediteranskom Kupu, bilo je ugodno slušati Hrvatsku Himnu jer je Ana Crnjac osvojila tri zlatna odličja a Hermana Dermiček je bila peta i šesta.

Na osnovu ostvarenih rezultata, četiri naše članice  Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Nataša Dermiček i Željka Miljković su kategorizirane sportašice Hrvatskog olimpijskog odbora sa zvanjem „Vrsni sportaš“ i jedino one u našem Gradu imaju to zvanje.

Pripreme za novu natjecateljsku sezonu su počele, te pozivamo vukovarsku mladež, da nam se priključi i budu sudionikom naših budućih uspjeha !

Uprava kluba

Podijeli: