10 ZLATA, 3 SREBRA I 9 NOVIH DRŽAVNIH REKORDA IZ SPLITA

      Nakon ljetne stavke, nastavljena su natjecanja dizača utega a po Kalendaru natjecanja prošlog vikenda u Splitu je održano ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za juniore (U20).

Zbog ovog natjecanja, ljetne pauze za mlade članove Kluba dizača utega „Vukovar“ gotovo da i nije bilo. Na more i u goste se odlazilo pojedinačno i usred ljetne žege, dizači su bili jedini korisnici Sportske dvorane.

Za dizače utega više nema žege i evo nakon pet godina rada u  skladišnom prostoru bez ijednog vanjskog otvora, razumijevanjem  odgovornih u Gradu, Sportskim objektima i Zajednici športskih udruga, rad se sada odvija u adekvatnom klimatiziranom prostoru na čemu su članovi kluba veoma zahvalni.

Pripreme za ovo natjecanje su uspješno provedene a rezultat toga je bogatija riznica kluba za 10 zlatnih odličja, 3 srebra i 9  novo postavljenih državnih rekorda.

Najuspješnija naša predstavnica bila je mlađana NATAŠA DERMIČEK (14 g.), koja je nastupila u kategoriji do 45 kg., podigavši svih 6 uspješnih pokušaja, osvojila je 3 zlatna odličja (trzaj, izbačaj i biatlon) i 9 puta je pomjerala granice državnih rekorda sa 40 i 41 kg. u trzaju za uzraste U15 i U17, u izbačaju sa 53 kg. za U15, U17 i U20 i biatlonu sa 94 kg. za uzraste U15 i U17.

3 zlata pripala su i Srđanu Mrđenovu u kategoriji do 55 kg. sa rezultatima od 35+50=85 kg. i Nikoli  Todoroviću do 61 kg. sa 75+90=165 kg., dok je deseto zlato u kategoriji +87 kg. ,nakon neuspješnog nastupa u trzaju u izbačaju sa 85 kg. osvojila Ana Crnjac. Srebrom u sve tri discipline okitila se Hermana Dermiček u kategoriji do 71 kg. koja je ostvarila rezultate od 66+75=141 kg. a imala je peh da se našla u kategoriji sa tri godine starijom Splićankom Ivanom Rumenović, koja je proglašena apsolutno najuspješnijom natjecateljicom.

Nastavak aktivnosti kluba predviđen je za početak listopada kada Hermanu i Anu očekuju Reprezentativni nastupi u San Marinu na Mediteranskom kupu a zatim krajem listopada odlaze u Rumunjsku (Bukurešt) na Prvenstvo Europe za juniore.

Podijeli: