GOLUBICA NA „GOTHIA CUP“

Gothia Cup je najveći je međunarodni turnir u nogometu za mlade u svijetu, na kojemu je ove godine sudjelovalo 1686 timova iz 75 zemalja i odigrano je ukupno 4325 utakmica. Turnir je mjesto susreta mladih u svijetu, bez obzira na religiju, boju kože ili nacionalnost, s nogometom kao zajedničkim nazivnikom. Na organizaciji turnira zaposleno je više od 2 500 osoba.

Ovaj turnir je više od običnog nogometnog turnira. Na ovom turniru osim mladih iz cijelog svijeta koji su uključeni u redovne nogometne klubove, sudjeluju i mladi – osobe s intelektualnim oštećenjima u posebnoj skupini pod nazivom Gothia Special Olympics Trophy, koji je oduvijek bilo važan dio Gothia kupa. U ovoj skupini sudjelovalo je ukupno 30 timova iz 15 zemalja, među kojima i ekipa Specijalne olimpijade Hrvatske. Od 14.07. do 19.07. 2019. godine dva korisnika iz Udruge Golubica sa svojim trenerom, kao dio nogometne ekipe Specijalne olimpijade Hrvatske sudjelovali su na Gothia Cupu u kategoriji Gothia Special Olympics Trophy u Göteborgu, Švedska. SOH je predstavljalo 3 trenera i 10 igrača i to 2 igrača iz UZOSIO GOLUBICA Vukovar, 4 igrača iz Osijeka i 4 igrača iz Zagreba, svaki sa svojim trenerom.

Kako u sportu uvijek ima iznenađenja, tako se naša ekipa, iz okolnosti na koje nismo mogli utjecati, sa ovog natjecanja vratila bez odličja, no sa ponosom da smo druga ekipa u Top 10 Gothia Cup-a (od svih 1686 ekipa) po broju golova po utakmici.

[Best_Wordpress_Gallery id=”42″ gal_title=”GOTHIA CUP”]

Zahvaljujući programu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Možemo i mi“ kojeg provodi Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, JU Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar, Udruga Golubica je dobila priliku sudjelovati i na ovom velikom nogometnom kupu. Čestitke trenerima, čestitke našim dečkima na profesionalno odrađenom poslu!

Podijeli: